Η Alibaba συζητά την εξαγορά της South China Morning Post

Ο όμιλος SCMP επιβεβαίωσε τις διαπραγματεύσεις για πιθανή πώληση, ωστόσο δεν έκανε αναφορά στον πιθανό αγοραστή. Όπως τόνισε, η εξέταση της πρότασης που έχει λάβει είναι σε πρώιμο στάδιο και οι όροι είναι αντικείμενο συζήτησης.

Η Alibaba συζητά την εξαγορά της South China Morning Post

Επιβεβαιώθηκαν οι διαπραγματεύσεις της Alibaba του Jack Ma με την εκδοτική εταιρία της εφημερίδας South China Morning Post (SCMP Group) του Χονγκ Κονγκ για την αγορά μεριδίου της δεύτερης από την πρώτη, από πηγές που επικαλείται το γαλλικό πρακτορείο και ο Guardian.

Η συμφωνία μπορεί να περιλαμβάνει περιουσιακά στοιχεία που έχουν να κάνουν με την ενημέρωση, περιλαμβανομένης της αγγλόφωνης εφημερίδας που είναι ήδη 112 ετών.

Ο όμιλος SCMP εξέδωσε ανακοίνωση στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ την Πέμπτη, με την οποία επιβεβαίωσε τις διαπραγματεύσεις για πιθανή πώληση περιουσιακών στοιχείων, ωστόσο δεν επιβεβαίωσε τον πιθανό αγοραστή: «Το συμβούλιο επιβεβαιώνει πως η εταιρία έχει λάβει μια προκαταρκτική προσέγγιση από τρίτο μέρος».

«Η εξέταση μιας τέτοιας πρότασης είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο και οι όροι οποιασδήποτε πιθανής συναλλαγής παραμένουν αντικείμενο συζήτησης και ρυθμιστικής αξιολόγησης», αναφέρει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v