Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Unilever: Σταματά τη χρήση άνθρακα εντός πενταετίας

Ο κολοσσός στα καταναλωτικά αγαθά δεσμεύτηκε να έχει γίνει «πράσινος» μέχρι το 2030, καλύπτοντας το 100% των αναγκών του από ανανεώσιμες πηγές. Επενδύει στην παραγωγή περισσότερης ενέργειας απ' όσο χρειάζεται με σκοπό να την πουλήσει.

Unilever: Σταματά τη χρήση άνθρακα εντός πενταετίας

Η Unilever υποσχέθηκε πως θα σταματήσει να χρησιμοποιεί άνθρακα μέσα σε πέντε χρόνια, καθώς και πως θα παράγει όλη την ενέργεια που χρειάζεται παγκοσμίως από ανανεώσιμες πηγές μέχρι το 2030.

Σύμφωνα με τον Guardian, εκτός του ότι η ίδια η εταιρία θα χρησιμοποιεί πράσινη ενέργεια, ταυτόχρονα προτίθεται να επενδύσει στην παραγωγή περισσότερης ανανεώσιμης ενέργειας απ' ότι της είναι απαραίτητο για να πουλάει το πλεόνασμα στις αγορές και να το διαθέτει σε τοπικές κοινότητες στις περιοχές όπου δραστηριοποιείται.

Αυτή τη στιγμή, περίπου το 40% της ενέργειας που χρησιμοποιεί η εταιρία προέρχεται από πράσινες πηγές.

Η Unilever προχώρησε σε αυτή τη δέσμευση ενόψει της σχετικής διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών στο Παρίσι που ξεκινά το Σαββατοκύριακο. Ο Paul Polman, πρόεδρος της εταιρίας, ανέφερε στον Guardian ότι ο στόχος αυτός είναι «εφικτός, πραγματικά εφικτός». Επικαλέστηκε ένα νέο εργοστάσιο στην Κίνα που τροφοδοτείται από αιολική και ηλιακή ενέργεια και ένα γραφείο στο Παρίσι που δε χρησιμοποιεί άνθρακα και συνεισφέρει πράσινη ηλεκτρική ενέργεια στο δίκτυο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v