Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

VW: Κατέθεσε πρόταση για επισκευές 9,5 εκατ. οχημάτων στη Γερμανία

Η VW προχώρησε σε πλήρη πρόταση προς τη γερμανική αρμόδια αρχή, για την επισκευή και των τριών κινητήρων ντίζελ που έχουν επηρεαστεί από το σκάνδαλο. Έχει πάρει έγκριση για τους κινητήρες δύο και 1,6 λίτρων, ενώ εκκρεμούν οι 1,2 λίτρων.

VW: Κατέθεσε πρόταση για επισκευές 9,5 εκατ. οχημάτων στη Γερμανία

Η Volkswagen πρότεινε να προχωρήσει σε επισκευές και των τριών κινητήρων ντίζελ στη Γερμανία. Σύμφωνα με το Bloomberg, αν η πρόταση εγκριθεί θα αφορά 8,5 εκατ. οχήματα που έχουν επηρεαστεί από το σκάνδαλο εκπομπών ρύπων στην Ευρώπη.

Όπως ανέφερε στο πρακτορείο ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών, Alexander Dobrindt, οι προτάσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας έκαναν καλή εντύπωση στην αρμόδια ρυθμιστική αρχή. «Εργαζόμαστε όσο πιο γρήγορα γίνεται ώστε να ξεκαθαρίσουμε τη χειραγώγηση και να επιτρέψουμε στη Volkswagen να την επιλύσει», επεσήμανε.

Η Γερμανία έχει διατάξει μια ανάκληση 2,46 εκατ. οχημάτων της εταιρίας, η οποία έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τον Ιανουάριο. Σήμερα έληξε η προθεσμία για την υποβολή πλήρους πρότασης από τη Volkswagen προς τη γερμανική αρμόδια αρχή.

Η αυτοκινητοβιομηχανία τόνισε την περασμένη εβδομάδα πως έχει ήδη πάρει έγκριση για την επισκευή του λογισμικού των δίλιτρων κινητήρων της και πως η γερμανική αρχή KBA επίσης συμφώνησε κατ' αρχήν σε ένα νέο εξάρτημα για τους κινητήρες 1,6 λίτρων, το οποίο σημαίνει πως εκκρεμεί η έγκριση των επισκευών μόνο για τους κινητήρες 1,2 λίτρων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v