Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πέρασαν τα stress tests οι Standard Chartered και RBS

Παρότι κατέγραψαν ελλείψεις σε κάποια σημεία της αξιολόγησης, οι τράπεζες δε χρειάζεται να αυξήσουν τα κεφάλαια τους. Η Standard Chartered έχει αναθεωρήσει τη στρατηγική της, ενώ η RBS σχεδιάζει την έκδοση χρέους.

Πέρασαν τα stress tests οι Standard Chartered και RBS

Η Standard Chartered και η Royal Bank of Scotland δε χρειάζεται να συγκεντρώσουν επιπρόσθετα κεφάλαια μετά τα τελευταία stress tests της Τράπεζας της Αγγλίας, παρότι κατέγραψαν ελλείψεις σε κάποια μέρη της αξιολόγησης.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η RBS δεν ευθυγραμμίστηκε με τις κεφαλαιακές απαιτήσεις του stress test βάσει στοιχείων από τα τέλη του 2014. Ταυτόχρονα η Standard Chartered δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στην ελάχιστη αναλογία Tier 1 capital ratio, μία μέτρηση οικονομικής ευρωστίας.

Η κεντρική τράπεζα τόνισε πως λόγω της «πρόσφατης αναθεώρησης στη στρατηγική της Standard Chartered και των σχετικών βημάτων στα οποία προχώρησε ώστε να ισχυροποιήσει την κεφαλαιακή της θέση», δε χρειάζεται να υποβάλλει νέο πλάνο κεφαλαιακής ενίσχυσης. Η RBS είναι καλυμμένη λόγω προηγούμενης συγκέντρωσης κεφαλαίου και σχεδίων για έκδοση χρέους.

Αυτό ήταν το δεύτερο stress test της Τράπεζας της Αγγλίας, καθώς προσπαθεί να τονώσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στις χρηματοπιστωτικές εταιρίες, επτά χρόνια μετά την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση. Οι μεγαλύτερες τράπεζες της Βρετανίας εξετάστηκαν ώστε να διαπιστωθεί η ανθεκτικότητά τους στις αναταράξεις, περιλαμβανομένων της απότομης επιβράδυνσης της κινεζικής οικονομίας, της αρνητικής ανάπτυξης της ευρωζώνης και της βουτιάς στις τιμές των εμπορευμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v