Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό τριμήνου ο PMI στη Γερμανία τον Νοέμβριο

Ο Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών του τομέα μεταποίησης αυξήθηκε στο 52,9 τον Νοέμβριο από 52,1 τον προηγούμενο μήνα, ενώ η ανεργία υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από την επανένωση της Γερμανίας.

Σε υψηλό τριμήνου ο PMI στη Γερμανία τον Νοέμβριο

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών αυξήθηκε η μεταποιητική δραστηριότητα της Γερμανίας τον Νοέμβριο, υποδηλώνοντας πως η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης «ξεπερνά» την επιβράδυνση στις αναδυόμενες αγορές και το σκάνδαλο ρύπων της Volkswagen.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Markit, ο Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών του τομέα μεταποίησης αυξήθηκε στο 52,9 τον Νοέμβριο από 52,1 τον προηγούμενο μήνα, υψηλότερα από την εκτίμηση του Reuters για διαμόρφωση του δείκτη στο 52,6.

«Για την ώρα φαίνεται πως ο τομέας παραγωγής αγαθών της Γερμανίας παραμένει σε μεγάλο βαθμό ανεπηρέαστος από το σκάνδαλο της VW», σχολιάζει ο οικονομολόγος του Markit Oliver Kolodseike. «Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό να βλέπεις πως η νέα εξαγωγική δραστηριότητα αυξήθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 21 μηνών, παρά την επιβράδυνση της ανάπτυξης στις αναδυόμενες αγορές», προσθέτει.

Σε χαμηλό-ρεκόρ η ανεργία

Νωρίτερα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία της ομοσπονδιακής υπηρεσίας απασχόλησης, που έδειξαν ότι η ανεργία στη Γερμανία υποχώρησε στο 6,3% τον Νοέμβριο, το χαμηλότερο επίπεδο από την επανένωση.

Τα εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία έδειξαν πως το σύνολο των ανέργων μειώθηκε τον περασμένο μήνα κατά 13.000 άτομα στα 2,772 άτομα, πτώση σημαντικά μεγαλύτερη από τις προβλέψεις του Reuters, που εκτιμούσε μείωση του αριθμού των ανέργων κατά 5.000 άτομα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v