Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το Πουέρτο Ρίκο απέφυγε δεύτερη χρεοκοπία

Η Κυβερνητική Αναπτυξιακή Τράπεζα (GDB) του Πουέρτο Ρίκο επιβεβαίωσε σε ανακοίνωση της ότι πλήρωσε όλο το κεφάλαιο και τους τόκους για ομόλογα που έληγαν την 1η Δεκεμβρίου.

Το Πουέρτο Ρίκο απέφυγε δεύτερη χρεοκοπία

Το Πουέρτο Ρίκο τήρησε τις υποχρεώσεις του απέναντι στους πιστωτές την Τρίτη, αλλά ο κυβερνήτης της κοινοπολιτείας δήλωσε στην Γερουσία ότι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια, προειδοποιώντας ότι η χώρα δεν θα αντέξει για πολύ ακόμα.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η Κυβερνητική Αναπτυξιακή Τράπεζα (GDB) επιβεβαίωσε σε ανακοίνωση της ότι πλήρωσε όλο το κεφάλαιο και τους τόκους για ομόλογα που έληγαν την 1η Δεκεμβρίου.

Το Πουέρτο Ρίκο θα αρχίσει να παρακρατάει έσοδα από άλλες πηγές για να συνεχίσει να προσφέρει δημόσιες υπηρεσίες, δήλωσε ο Alejandro García Padilla σε ομιλία του στην Γερουσία των ΗΠΑ. «Λάβαμε το βήμα αυτό πιστεύοντας ότι το Κογκρέσο θα δράσει. Αλλά δεν πρέπει να έχουμε πλάνες. Δεν έχουμε άλλους πόρους. Το Πουέρτο Ρίκο δεν μπορεί να το συνεχίσει αυτό για πολύ».

Η πληρωμή χρέους της Τρίτης περιελάμβανε και υποχρεώσεις 273 εκατ. δολαρίων της GDB που καλύπτονται από την γενική υποχρέωση για συμμόρφωση της κοινοπολιτείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v