FactSet: Θετική η δυναμική των εταιρικών κερδών

Συνθήκες για μεσοπρόθεσμο ”ράλι” στις διεθνείς αγορές βλέπει η FactSet, με βάση τις τρέχουσες αποτιμήσεις των μετοχών στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη αλλά και τη θετική δυναμική των εταιρικών κερδών.

FactSet: Θετική η δυναμική των εταιρικών κερδών
Συνθήκες για μεσοπρόθεσμο ”ράλι” στις διεθνείς αγορές βλέπει η FactSet, με βάση τις τρέχουσες αποτιμήσεις των μετοχών σε ΗΠΑ και Ευρώπη, αλλά και τη θετική δυναμική των εταιρικών κερδών.

Όπως τονίζει ο οίκος, η ισχνή απόδοση στις χρηματιστηριακές αγορές δεν οφείλεται στα αποτελέσματα των εταιριών, αλλά σε ένα κλίμα καχυποψίας και αβεβαιότητας, κάτι που οδήγησε στην πρόσφατη κρίση ρευστότητας.

Σύμφωνα με τη FactSet, εντός της καλοκαιρινής περιόδου ο δείκτης MSCI World υποχώρησε κατά 12,4%, με τον αμερικανικό S&P 500 να χάνει 11,1% από τα υψηλά του στις αρχές Ιουλίου, τον DJ Stoxx 600 να καταγράφει απώλειες 13,5% και τον Nikkei 225 να χάνει 20,6%.

Ταυτόχρονα, η αναμενόμενη μέση αύξηση των κερδών ανά μετοχή για τους τίτλους των βασικών δεικτών διαμορφώνεται στο 9,7% έναντι 7,7% στις αρχές του έτους. Κατά μέσο όρο, μετά τις αναθεωρήσεις στις προβλέψεις των αναλυτών, οι νέες εκτιμήσεις για την κερδοφορία των εταιριών είναι 1,6% υψηλότερες.

Ως εκ τούτου, σημειώνει η FactSet, η ανθεκτικότητα των μεγαλύτερων εταιριών του κόσμου είναι εντυπωσιακή, στη συγκεκριμένη φάση του οικονομικού κύκλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v