Βάιντμαν: Δεν ήταν απαραίτητη η νέα επέκταση του QE

Ο χαμηλός πληθωρισμός είναι πρόβλημα, αλλά δεν είναι λόγος ώστε η ΕΚΤ να κάνει περισσότερα, τόνισε ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης. Τα σχόλιά του επιβεβαίωσαν την απόκλιση στις απόψεις του συμβουλίου.

Βάιντμαν: Δεν ήταν απαραίτητη η νέα επέκταση του QE

Την αντίθεσή του με τη νέα πολιτική χαλάρωσης και επέκτασης του QE εξέφρασε ο Γενς Βάιντμαν, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της EKT και επικεφαλής της Bundesbank, επιβεβαιώνοντας τα σχόλια που είχε κάνει νωρίτερα ο πρόεδρος της ΕΚΤ πως στο συμβούλιο δεν υπήρξε ομοφωνία για την τροφοδότηση της οικονομίας με περισσότερο χρήμα.

Σύμφωνα με το MarketWatch, ο Γενς Βάιντμαν δήλωσε πως αν και δεν μπορεί κανείς να αγνοήσει έναν πληθωρισμό κάτω του στόχου, αυτός δεν είναι λόγος ώστε η ΕΚΤ να κάνει περισσότερα.

«Με βάση τον κυρίαρχο ρόλο της μείωσης των ενεργειακών τιμών για την εξέλιξη των τιμών στην ευρωζώνη, και τα προηγούμενα μέτρα νομισματικής πολιτικής, που μπορεί επίσης να ενέχουν παρενέργειες και κινδύνους, πιστεύω ότι μια περαιτέρω χαλάρωση της πολιτικής δεν ήταν αναγκαία», υπογράμμισε.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Βάιντμαν ήδη πριν από τρία χρόνια ήταν αντίθετος με τη δημιουργία του τρέχοντος προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης και είχε διαφωνήσει με το πρόγραμμα ομολόγων για τις χώρες που δέχονται πιέσεις.

Επιπλέον, ο κεντρικός τραπεζίτης υπονόησε σε ομιλία του τον περασμένο μήνα πως δεν συμφωνούσε με μια επέκταση του προγράμματος αγορών ομολόγων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v