Eλβετία: Απειλεί με «πάγωμα» συμφωνιών με Ε.Ε.

Ετοιμη για το «πάγωμα» των διμερών οικονομικών συμφωνιών που έχει υπογράψει με την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η ελβετική κυβέρνηση αν δεν υπάρξει ένας συμβιβασμός σχετικά με την αναχαίτιση των μεταναστευτικών ροών, δήλωσε ο ΥΠΕΞ της χώρας Ντιντιέ Μπουρκχάλτερ.

Eλβετία: Απειλεί με «πάγωμα» συμφωνιών με Ε.Ε.

Η ελβετική κυβέρνηση είναι έτοιμη για το «πάγωμα» των διμερών οικονομικών συμφωνιών που έχει υπογράψει με την Ευρωπαϊκή Ένωση, στην περίπτωση που οι δύο πλευρές δεν μπορέσουν να καταλήξουν σε έναν συμβιβασμό σχετικά με την αναχαίτιση των μεταναστευτικών ροών εργατικού δυναμικού από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Ντιντιέ Μπουρκχάλτερ.

Ο υπουργός προέβη στις δηλώσεις αυτές σε μια συνέντευξη Τύπου αφού η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα ετοιμάσει ένα νομοσχέδιο με το οποίο θα εφαρμοστούν μονομερώς περιορισμοί οι οποίοι θα αντικρούουν την αρχής της ελεύθερης μετακίνησης των εργαζομένων, μια βασική αρχή που διέπει τις διμερείες αυτές συμφωνίες.

«Εφόσον δεν επιτευχθεί πραγματικά μια λύση… θα είμαστε έτοιμοι να αναστείλουμε την ισχύ μέρους ή όλων των διμερών συμφωνιών» τόνισε ο Μπουρκχάλτερ.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, η ελβετική κυβέρνηση σχεδιάζει να επιβάλει τα μονομερή μέτρα περιορισμού των μεταναστευτικών ροών έως τον Μάρτιο του 2016 στην περίπτωση που δεν ευοδωθούν οι συνομιλίες για μια συμφωνία με την Ευρώπη επ' αυτού του θέματος, δήλωσε σήμερα η πρόεδρος της Ελβετίας Σιμονέτα Σομαρούγκα.

Οι Ελβετοί πολίτες είχαν οριακά εγκρίνει τα μέτρα περιορισμού της μετανάστευσης τον Φεβρουάριο του 2014, μια ενέργεια που δε συμβαδίζει με τις ισχύουσες συμφωνίες που έχει συνάψει η Βέρνη με την Ευρωπαϊκή Ένωση και εγγυώνται την ελευθερία των μετακινήσεων για τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v