Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΕΚ: Δεν συμφώνησε σε νέο στόχο ημερήσιας παραγωγής

Το καρτέλ δεν συμφώνησε σε κάποιο συγκεκριμένο όριο επειδή δεν μπορούσε να υπολογίσει πόσο πετρέλαιο θα προσθέσει στην αγορά το Ιράν την επόμενη χρονιά, δήλωσε ο γ.γ. του ΟΠΕΚ. Η επόμενη συνάντηση για τα μέλη του οργανισμού θα πραγματοποιηθεί στις 2 Ιουνίου.

ΟΠΕΚ: Δεν συμφώνησε σε νέο στόχο ημερήσιας παραγωγής

Τα μέλη του ΟΠΕΚ δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν σε έναν ανώτατο όριο παραγωγής στη συνάντηση της Παρασκευής, καθώς το Ιράν επέμεινε πως δεν θα εξετάσει κανέναν περιορισμό μέχρι να αποκαταστήσει το επίπεδο παραγωγής που είχε πληγεί από τις δυτικές σκυρώσεις. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, εκδόθηκε ανακοίνωση χωρίς καμία αναφορά σε κάποιο νέο όριο, επιτρέποντας στα μέλη του πετρελαϊκού καρτέλ να συνεχίσουν την παραγωγή στα τρέχοντα επίπεδα.

Ο γενικός γραματέας του ΟΠΕΚ, Αμπντουλάχ αλ-Μπαντρί ανέφερε ότι το καρτέλ δεν μπορούσε να συμφωνήσει σε κάποιο συγκεκριμένο νούμερο επειδή δεν μπορούσε να υπολογίσει πόσο πετρέλαιο θα προσθέσει στην αγορά το Ιράν την επόμενη χρονιά. 

«Δεν περίμενα κάτι διαφορετικό. Όπως αναμέναμε και προηγουμένως δεν αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι. Ελπίζω στην επόμενη συνάντηση να καταλήξουμε σε μια συμφωνία. Στην κατάσταση αυτή ο ΟΠΕΚ, κάποια από τα μέλη του ΟΠΕΚ πιστεύουν ότι είναι καλύτερο να συνεχίσουμε με τα τρέχοντα επίπεδα παραγωγής και να παρακολουθούμε την αγορά για να αποφασίσουμε για την κατάσταση στην επόμενη συνάντηση» δήλωσε ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράν. 

Νωρίτερα την Παρασκευή το Bloomberg και το Reuters μετέδωσαν ότι ο ΟΠΕΚ συμφώνησε να αυξήσει το όριο της παραγωγής πετρελαίου στα 31,5 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα από 30 εκατομμύρια. 

Η τιμή του αργού πετρελαίου αντέδρασε στην είδηση με πτώση 2%, στα 40,13 δολάρια το βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v