Commerzbank: Αρχίζει και πάλι να δανείζει στην Ευρώπη

Μετά από χρόνια επικέντρωσης των δραστηριοτήτων της στις επιχειρήσεις που σχετίζονται με τη Γερμανία και με γειτονικές χώρες όπως η Αυστρία και η Ελβετία, η Commerzbank επιθυμεί να διευρύνει τις προοπτικές της.

Commerzbank: Αρχίζει και πάλι να δανείζει στην Ευρώπη

Η Commerzbank σχεδιάζει να αρχίσει και πάλι να δανείζει σε όλη την Ευρώπη, για πρώτη φορά από το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης το 2008, σύμφωνα με την Handelsblatt, η οποία επικαλείται υψηλόβαθμο στέλεχος της γερμανικής τράπεζας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, μετά από χρόνια επικέντρωσης των δραστηριοτήτων της στις επιχειρήσεις που σχετίζονται με τη Γερμανία και με γειτονικές χώρες όπως η Αυστρία και η Ελβετία, η Commerzbank επιθυμεί να διευρύνει τις προοπτικές της.

«Θέλουμε να κερδίσουμε εταιρείες με κύκλο εργασιών άνω των 250 εκατ. ευρώ ως πελάτες από όλη την Ευρώπη», δήλωσε στην εφημερίδα ο επικεφαλής του τμήματος διεθνούς εταιρικής τραπεζικής, Bernd Laber.

Η Commerzbank, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, μείωσε τις ξένες δραστηριότητές της μετά τη διάσωσή της από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση λόγω της οικονομικής κρίσης του 2008. Η γερμανική κυβέρνηση διέσωσε την τράπεζα από την κατάρρευση, δίνοντας 18 δις. ευρώ, μεγάλο μέρος των οποίων έχει ήδη αποπληρωθεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v