Πρόστιμο 70 εκατ. δολαρίων στη Fiat Chrysler

Η ιταλοαμερικανική βιομηχανία παραδέχθηκε το Σεπτέμβριο πως δεν έδωσε όλα τα στοιχεία σε αναφορές θανάτων και τραυματισμών από ατυχήματα. Δεσμεύτηκε να πληρώσει το πρόστιμο και να αλλάξει τις διαδικασίες της.

Πρόστιμο 70 εκατ. δολαρίων στη Fiat Chrysler

Το αμερικανικό Υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε την Πέμπτη πως επιβάλει πρόστιμο 70 εκατ. δολαρίων στη Fiat Chrysler, επειδή δεν ανέφερε θανάτους και τραυματισμούς από ατυχήματα οχημάτων της, από το 2003 και μετά.

Σύμφωνα με το Reuters, η ιταλοαμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία είναι η τελευταία που αντιμετωπίζει πρόστιμο για τη μη συμμόρφωσή της με τον ομοσπονδιακό νόμο του 2000 που απαιτεί από τις αυτοκινητοβιομηχανίες να αναφέρουν θανάτους και τραυματισμούς για να μπορούν οι αξιωματούχοι να εντοπίζουν νωρίτερα τάσεις που παραπέμπουν σε ελαττώματα.

Η Fiat Chrysler τόνισε πως θα πληρώσει το πρόστιμο και δεσμεύτηκε να αλλάξει τις διαδικασίες της ώστε να διασφαλίσει πως οι αναφορές θα γίνονται όπως πρέπει. Επιπλέον, έχει προσλάβει ένα τρίτο μέρος που θα προχωρήσει σε έλεγχο για να διασφαλίσει τη συμμόρφωση με τον νόμο και να καθορίσει το μέγεθος του μέχρι τώρα προβλήματος.

Η εταιρία είχε παραδεχθεί το Σεπτέμβριο πως δεν παρείχε τα απαραίτητα σχετικά στοιχεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v