Deutsche Bank: Τον Ιανουάριο η επίσημη έκθεση για τη χειραγώγηση του Libor

Η τράπεζα έχει διευθετήσει την έρευνα εναντίον της, ωστόσο παραμένουν οι κατηγορίες κατά ατόμων. Η τελική αναφορά της αρμόδιας αρχής αναμένεται τον Ιανουάριο. Αφορά σε έξι πρώην στελέχη της Deutsche Bank.

Deutsche Bank: Τον Ιανουάριο η επίσημη έκθεση για τη χειραγώγηση του Libor

Η γερμανική αρχή για τις χρηματοπιστωτικές αγορές, BaFin, πιθανώς θα εκδώσει την τελική της αναφορά σχετικά με τα ευρήματά της στο θέμα της χειραγώγησης του δείκτη αναφοράς επιτοκίου Libor στις αρχές του Ιανουαρίου το νωρίτερο, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το MarketWatch.

Οι κατηγορίες κατά πρώην στελεχών της Deutsche Bank παραμένουν, αλλά η έκθεση δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Η BaFin έχει κατηγορήσει έξι πρώην στελέχη της τράπεζας, ότι δεν απέτρεψαν την υποτιθέμενη χειραγώγηση για χρόνια, σύμφωνα με επιστολή που έχει δει η Wall Street Journal.

Βάσει των κατηγοριών, οι πρώην εργαζόμενοι ήταν αμελείς και παρέβλεψαν ή ανέφεραν επιλεκτικά ή με ανακρίβεια στην αρμόδια αρχή πως ερευνούσαν την πιθανότητα χειραγώγησης του Libor και άλλων δεικτών αναφοράς.

Η γερμανική αρχή δεν έχει κατηγορήσει στο παρελθόν πρώην στελέχη για ατομική εμπλοκή στο σκάνδαλο της χειραγώγησης.

Η Deutsche Bank πλήρωσε τον Απρίλιο πρόστιμο ύψους 2,5 δισ. δολαρίων, προκειμένου να διευθετήσει τους αμερικανικούς και βρετανικούς ισχυρισμούς και να δώσει τέλος στις έρευνες κατά της ίδιας της τράπεζας.

Πάντως, το Der Spiegel ανέφερε σε δημοσίευμά του την Παρασκευή ότι η BaFin έχει «εμφανώς μαλακώσει σημαντικά» την έκθεσή της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v