Αίγυπτος: Δεν ήταν τρομοκρατική ενέργεια η πτώση του ρωσικού αεροσκάφους

Η Ρωσία απέδωσε την πτώση σε τρομοκρατική ενέργεια, το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη, όμως η έκθεση της Αιγύπτου δείχνει πως η πτώση δεν οφείλεται σε εγκληματική ή τρομοκρατική ενέργεια...

Αίγυπτος: Δεν ήταν τρομοκρατική ενέργεια η πτώση του ρωσικού αεροσκάφους

Η Αίγυπτος ολοκλήρωσε την προκαταρκτική έκθεσή της για τα αίτια της πτώσης του ρωσικού επιβατικού αεροσκάφους στις 31 Οκτωβρίου στον Σινά, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 224 άνθρωποι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου πολιτικής αεροπορίας της Αιγύπτου, «Η τεχνική ερευνητική επιτροπή μέχρι τώρα δεν έχει βρει κάτι που να δείχνει παράνομη παρέμβαση ή τρομοκρατική ενέργεια».

Η Ρωσία είχε ανακοινώσει πως η πτώση του αεροσκάφους οφείλεται σε έκρηξη βόμβας, ενώ το Ισλαμικό Κράτος είχε αναλάβει την ευθύνη.

Μάλιστα, στις αρχές Νοεμβρίου, ευρωπαίοι ερευνητές που ανέλυσαν τα δυο «μαύρα κουτιά» του ρωσικού αεροσκάφους, δήλωσαν κατηγορηματικά στο France 2 ότι η πτώση δεν οφείλεται σε ατύχημα.

Όπως ανέφεραν, ο καταγραφέας φωνής στο πιλοτήριο του αεροσκάφους έδειξε πως υπήρξε έκρηξη, και ο καταγραφέας δεδομένων της πτήσης επιβεβαιώνει πως η έκρηξη δεν ήταν τυχαία, ενώ δεν υπάρχει ένδειξη μηχανικής βλάβης κατά το αρχικό μέρος της πτήσης.

Για ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας είχαν κάνει λόγο τόσο ο βρετανός πρωθυπουργός όσο και ο αμερικανός πρόεδρος, όμως η Αίγυπτος είχε αποφύγει να τοποθετηθεί, παραπέμποντας στην έκθεσή της που θα δίνονταν στη δημοσιότητα αργότερα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v