Αργεντινή: Καταργεί φόρους στις αγροτικές εξαγωγές ο Μάκρι

Οι φόροι στις εξαγωγές βοοειδών και σιτηρών θα αρθούν άμεσα, ενώ ο φόρος 35% στις εξαγωγές σόγιας θα μειώνεται κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες κάθε χρόνο. «Δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες για να μην παράγεται περισσότερο» είπε στους αγρότες ο νέος πρόεδρος Μαουρίσιο Μάκρι.

Αργεντινή: Καταργεί φόρους στις αγροτικές εξαγωγές ο Μάκρι

O νέος πρόεδρος της Αργεντινής Mαουρίσιο Μάκρι ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι θα καταργήσει τους φόρους στις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο κ. Μάκρι ανέφερε ότι οι φόροι στις εξαγωγές βοοειδών και σιτηρών θα αρθούν άμεσα, ενώ ο φόρος 35% στις εξαγωγές σόγιας θα μειώνεται κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες κάθε χρόνο.

«Η χώρα αυτή δεν μπορεί να πάει μπροστά χωρίς αγρότες» ανέφερε ο νέος Αργεντίνος πρόεδρος. «Πρέπει να γίνουμε από σιτοβολώνας του κόσμου το σουπερμάρκετ του κόσμου» πρόσθεσε.

«Δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες για να μην παράγεται περισσότερο» είπε ο ίδιος σε αγρότες που είχαν συγκεντρωθεί στην περιοχή Περγκαμίνο, 242 χιλιόμετρα έξω από το Μπουένος Άιρες.  

Η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα καλύψει την πτώση στα έσοδα μέσω της μεγάλης αύξησης της παραγωγής που θα προκαλέσει η κατάργηση και μείωση των φόρων.

«Είναι η διόρθωση ενός λάθους που είχε κάνει η προηγούμενη κυβέρνηση» ανέφερε ο πρόεδρος της μεγαλύτερης αγροτικής ένωσης της Αργεντινής, Los Grobo.

O Mαουρίσιο Μάκρι κέρδισε στις προεδρικές εκλογές της Αργεντινής στις 23 Νοεμβρίου, βάζοντας τέλος στην 12ετή κυριαρχία των περονιστών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v