Volkswagen: Χάνει μερίδιο αγοράς στην Ευρώπη

Τα στοιχεία της Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτου (ACEA) για τον Νοέμβριο δείχνουν πως το μερίδιο αγοράς της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας έχει βουτήξει από το 26,6% τον Νοέμβριο του 2014 στο 24,3% την φετινή χρονιά.

Volkswagen: Χάνει μερίδιο αγοράς στην Ευρώπη

Το μερίδιο της Volkswagen στην ευρωπαϊκή αγορά έχει υποχωρήσει μετά το σκάνδαλο με τους κινητήρες ντίζελ, σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία.

Όπως μεταδίδει το CNBC, τα στοιχεία της Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτου (ACEA) για τον Νοέμβριο δείχνουν πως το μερίδιο αγοράς της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας έχει βουτήξει από το 26,6% τον Νοέμβριο του 2014 στο 24,3% την φετινή χρονιά.

Για τους πρώτους έντεκα μήνες του 2015, το μερίδιο αγοράς της γερμανικής εταιρείας είναι 24,8% έναντι 25,4% την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους.

Η Skoda έχει δεχτεί το μεγαλύτερο χτύπημα από τις φίρμες της Volkswagen, με τις πωλήσεις να είναι 3% χαμηλότερες σχέση με την ίδια περίοδο της περασμένης χρονιάς.

Εν τω μεταξύ, η αμερικάνικη Ford κατέγραψε μια από τις καλύτερες επιδόσεις στην Ευρώπη για τον Νοέμβριο, με το μερίδιο αγοράς να ανέρχεται στο 7% από 6,6% πέρυσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v