«Κόβει» τις επικουρικές συντάξεις για τα στελέχη η Peugeot Citroën

Η εταιρία εισάγει ένα νέο μοντέλο για να εξοικονομήσει 34 εκατ. ευρώ. Το νέο σχέδιο προσφέρει «διαφάνεια» και είναι πιο άμεσα συνδεδεμένο με τις οικονομικές επιδόσεις της εταιρίας.

«Κόβει» τις επικουρικές συντάξεις για τα στελέχη η Peugeot Citroën

Τερματίζει το σχέδιο καθορισμένων παροχών επικουρικών συντάξεων για τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και της εκτελεστικής επιτροπής του ομίλου η Peugeot Citroën. Σύμφωνα με το Reuters, η εταιρία θα καθιερώσει ένα νέο μοντέλο εισφορών, ενώ από αυτή την κίνηση επιδιώκει να εξοικονομήσει 34 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το νέο σχέδιο, η εταιρία δε θα παρέχει πλέον εγγυημένα επίπεδα συνταξιοδοτικού εισοδήματος, αλλά θα πληρώνει μια ετήσια παροχή που συνδέεται άμεσα με τα αποτελέσματα και τις επιδόσεις του ομίλου.

Το νέο μοντέλο θα οδηγήσει σε εξοικονόμηση 34 εκατ. ευρώ αφού θα είναι χαμηλότερα τα κόστη μεταβίβασης, ενώ θα είναι πολύ λιγότερο δαπανηρό για την εταιρία μακροπρόθεσμα.

«Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου κι εγώ, πιστεύουμε σθεναρά πως είναι ουσιώδες να γίνουν αλλαγές στο σχέδιο συμπληρωματικών συντάξεων στο τρέχον οικονομικό περιβάλλον», ανακοίνωσε ο πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής. «Το νέο σχέδιο θα είναι πιο διαφανές, λιγότερο δαπανηρό και πιο άμεσα συνδεδεμένο με τις οικονομικές επιδόσεις της εταιρίας», συμπλήρωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v