Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιρλανδός ΥΠΟΙΚ: Σε βάθος 10ετίας η πώληση της AIB

Ο Μάικλ Νούναν δεσμεύτηκε ότι αν επανεκλεγεί θα προχωρήσει σε άμεση πώληση του 25% της AIB. Δήλωσε «απολύτως βέβαιος» η ιρλανδική κυβέρνηση θα ανακτήσει και τα 21 δισ. ευρώ που διέθεσε για την διάσωση της τράπεζας. Σε μια δεκαετία μπορεί να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Ιρλανδός ΥΠΟΙΚ: Σε βάθος 10ετίας η πώληση της AIB

Ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών Μάικλ Νούναν δήλωσε ότι προσανατολίζεται στην πώληση του 25% της Allied Irish Banks στο τρίτο τρίμηνο της επόμενης χρονιάς, σημειώνοντας πως η πλήρης επιστροφή της τράπεζας σε ιδιώτες μπορεί να πάρει μια δεκαετία.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους στο Δουβλίνο ο κ. Νούναν ανέφερε πως η κυβέρνηση θα επιδιώξει αν επανεκλεγεί να ξεκινήσει άμεσα τις διαδικασίες για διάθεση του μεριδίου στην τράπεζα.

Σημείωσε πως η πώληση, η οποία θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2016, θα είναι μια από τις μεγαλύτερες στην ιστορία του χρηματιστηρίου του Λονδίνου.

Αν η κυβέρνηση ενέκρινε μια πώληση τον Μάρτιο, θα ολοκληρωνόταν τον Μάιο/Ιούνιο ή τον Σεπτέμβριο/Οκτώβριο, ανέφερε ο κ. Νούναν, προσθέτοντας πως «προσανατολίζεται προς το παράθυρο του φθινοπώρου».

Ο ίδιος τόνισε πως είναι «απολύτως βέβαιος» ότι η κυβέρνηση θα ανακτήσει και τα 21 δισ. ευρώ που διέθεσε για την διάσωση της AIB, αν και επισήμανε ότι η κυβέρνηση μπορεί να κρατήσει ένα μερίδιο στην τράπεζα για πάνω από μια δεκαετία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v