Mεξικό: Η κεντρική τράπεζα αύξησε τα επιτόκια

Η κεντρική τράπεζα του Μεξικό αύξησε το επιτόκιο κατά 25 μονάδες βάσης στο 3,25%. Η κίνηση ήταν αναμενόμενη από τις αγορές.

Mεξικό: Η κεντρική τράπεζα αύξησε τα επιτόκια

Το Μεξικό αύξησε τα επιτόκια για πρώτη φορά τα τελευταία επτά χρόνια, καθώς η οικονομία της Λατινικής Αμερικής προσπαθεί να αποφύγει μια εκροή κεφαλαίων μια ημέρα μετά την αύξηση των επιτοκίων από την Fed.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η Βanxico, η κεντρική τράπεζα του Μεξικό, αύξησε το επιτόκιο κατά 25 μονάδες βάσης στο 3,25%. Η κίνηση ήταν αναμενόμενη από τις αγορές.

Θεωρητικά, οι συγκρατημένες προοπτικές για τον πληθωρισμό θα έπρεπε να επιτρέψουν στην Banxico να επικεντρωθεί στην τόνωση της ανάπτυξης μειώνοντας το κόστος δανεισμού. Αλλά στην πραγματικότητα, επειδή η αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ μπορεί να παρακινήσει τους επενδυτές να αποσύρουν κεφάλαια από το Μεξικό, η Banxico δεν είχε πολλά περιθώρια να μην αυξήσει το επιτόκιο.

Εν τω μεταξύ, το μεξικάνικο πέσο διολίσθησε σε νέο ιστορικό χαμηλό έναντι του δολαρίου αυτήν την εβδομάδα. Από την αρχή της χρονιάς είναι 14% χαμηλότερα έναντι του αμερικάνικου νομίσματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v