Η Καλιφόρνια ζητά την παρουσία οδηγού στα αυτοοδηγούμενα οχήματα

Η Google τόνισε πως η πρόταση της Καλιφόρνια διατηρεί το παλιό status quo και δεν επιτρέπει στην τεχνολογία να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές της. Ταυτόχρονα δε διευκολύνει όσους χρειάζεται να μετακινηθούν αλλά δεν μπορούν να οδηγήσουν.

Η Καλιφόρνια ζητά την παρουσία οδηγού στα αυτοοδηγούμενα οχήματα

Η πρόταση της Καλιφόρνια να γίνει υποχρεωτική η παρουσία ενός οδηγού μέσα στα αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα «περιπλέκει» και θα μπορούσε να παρεμποδίσει την πρόοδο της τεχνολογίας, τόνισε η Google την Πέμπτη σε ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με το CNBC, το Τμήμα Μηχανοκίνητων Οχημάτων της Καλιφόρνια πρότεινε αυτόν τον κανονισμό προκειμένου ο οδηγός να «είναι ικανός να πάρει τον έλεγχο σε περίπτωση αποτυχίας της τεχνολογίας ή άλλης έκτακτης ανάγκης».

Η Google, σε ανάρτηση μπλογκ που δημοσίευσε χθες τόνισε πως «αυτό διατηρεί το παλιό status quo και δεν ανταποκρίνεται στο να επιτρέψει σε αυτή την τεχνολογία να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές της, ενώ εξαιρεί εκείνους που χρειάζονται να μετακινηθούν αλλά δεν μπορούν να οδηγήσουν».

«Αν και έχουμε απογοητευτεί, θα συνεχίσουμε θα εργαζόμαστε με το Τμήμα Μηχανοκίνητων Οχημάτων καθώς ζητούν σχόλια και εποικοδομητική κριτική τους ερχόμενους μήνες», αναφέρει η ανακοίνωση, υπογραμμίζοντας ότι «η Καλιφόρνια είναι μια πολιτεία, τόσο με αυτοκινητική κουλτούρα παγκόσμιας κλάσης, όσο και με καινοτομία παγκόσμιας κλάσης, και μπορούμε να τα πάμε καλύτερα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v