Η Danske Bank προχωρά σε απομειώσεις 4,5 δισ. κορόνων

Τα χαμηλά επιτόκια και οι αυστηρές κεφαλαιακές απαιτήσεις οδηγούν την τράπεζα σε απομειώσεις άυλων στοιχείων ενεργητικού. Η Danske τονίζει πως οι απομειώσεις είναι τεχνικής φύσης και δε θα επηρεάσουν τα ίδια κεφάλαια και τη ρευστότητα.

Η Danske Bank προχωρά σε απομειώσεις 4,5 δισ. κορόνων

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Δανίας μειώνει τη λογιστική αξία των άυλων στοιχείων ενεργητικού που σχετίζονται με τις μονάδες της στη Φινλανδία και τη Βόρεια Ιρλανδία, εν μέρει λόγω των χαμηλών επιτοκίων και των αυστηρών κεφαλαιακών απαιτήσεων.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Danske Bank ανακοίνωσε σήμερα πως θα μειώσει 4,5 δισ. κορόνες προ φόρων στην ετήσια έκθεσή της για το 2015. Αυτή η απόφαση σημαίνει πως η αξία των μετόχων θα περικοπεί κατά περίπου 4,4 δισ. κορόνες, με τους φόρους να αγγίζουν τα 100 εκατ. κορόνες.

«Οι απομειώσεις υπεραξίας βασίζονται σε μακροχρόνια αξιολόγηση και δε σχετίζονται με αναμενόμενες βραχυπρόθεσμες εξελίξεις στις μονάδες που λειτουργούν στη Φινλανδία και τη Βόρεια Ισλανδία», ανέφερε ο Henrik Ramlau-Hansen, επικεφαλής επί των οικονομικών στην τράπεζα. «Από εκεί και πέρα, οι απομειώσεις είναι τεχνικής φύσης και δε θα επηρεάσουν τα εποπτικά ίδια κεφάλαιά μας ή τη ρευστότητα», πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v