Γαλλία: Ανάπτυξη 0,3% το γ' τρίμηνο

Η ανάπτυξη του ΑΕΠ το τρίτο τρίμηνο οδηγήθηκε από την καταναλωτική δαπάνη που αυξήθηκε κατά 0,3%. Ωστόσο έπεσε απότομα τον Νοέμβριο, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι που έχουν επηρεάσει το σύνολο της οικονομίας.

Γαλλία: Ανάπτυξη 0,3% το γ τρίμηνο

Η γαλλική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 0,3% το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε η στατιστική υπηρεσία Insee σήμερα.

Όπως αναφέρει το MarketWatch, η ανάπτυξη στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης ενισχύθηκε από την καταναλωτική δαπάνη που αυξήθηκε κατά 0,3% κατά το προηγούμενο τρίμηνο.

Πάντως, το δίκτυο αναφέρει πως η γαλλική καταναλωτική δαπάνη σημείωσε απότομη πτώση τον Νοέμβριο, καθώς τα νοικοκυριά περιόρισαν μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις τις αγορές τους σχεδόν σε όλους τους τομείς, από την ενέργεια μέχρι την ένδυση.

Η καταναλωτική δαπάνη έπεσε κατά 1,1% από τον Οκτώβριο. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση από τον Ιανουάριο του 2014, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία. Πάντως, αφού αυξανόταν σταθερά κατά το μεγαλύτερο μέρος του 2015, η δαπάνη εμφάνισε ετήσια αύξηση 1%.

Η Insee είχε αναφέρει νωρίτερα αυτό το μήνα πως οι επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου επηρεάζουν το σύνολο της γαλλικής οικονομίας. Η χαλάρωση της καταναλωτικής δαπάνης τον Νοέμβριο προσθέτει στις ανησυχίες ότι η ανάκαμψη της γαλλικής οικονομίας δεν έχει δυναμική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v