Η Delta ξαναρχίζει τις διαπραγματεύσεις με το σωματείο των πιλότων

Οι αμερικανικές εταιρίες μεταφορών πιέζονται έντονα από τους επενδυτές. Πέντε μήνες αφότου το σωματείο απέρριψε ένα τριετές συμβόλαιο, οι διαπραγματεύσεις ξεκινούν και πάλι. Η Delta αποφεύγει τις γενναιόδωρες συμφωνίες εργασίας.

Η Delta ξαναρχίζει τις διαπραγματεύσεις με το σωματείο των πιλότων

Η Delta Air Lines ανακοίνωσε την Τρίτη πως ξεκινάει εκ νέου τις διαπραγματεύσεις με το σωματείο των πιλότων σχετικά με τις συμβάσεις τους. Όπως αναφέρει το MarketWatch, πρόκειται για μια δοκιμασία του πώς τα κέρδη-ρεκόρ της βιομηχανίας θα μοιραστούν στους μετόχους της εταιρίας.

Το σωματείο των πιλότων της Delta επεσήμανε πως διαπραγματεύεται ξανά με την εταιρία πέντε μήνες αφού τα μέλη του απέρριψαν ένα τριετές συμβόλαιο που περιλάμβανε αυξήσεις στους μισθούς, σε μια περίοδο που άλλοι μεταφορείς όπως οι United Continental Holdings και Southwest επιδιώκουν τις δικές τους νέες συμφωνίες με τα πληρώματα.

Το δίκτυο τονίζει πως η Delta, η πρώτη από τους τρεις μεγάλους Αμερικανούς μεταφορείς που κατάφεραν να επιβιώσουν από πτώχευση, αποφεύγει να προσφέρει πιο γενναιόδωρες συμφωνίες εργασίας κατά διάρκεια ευνοϊκών εποχών, ιδιαίτερα εφόσον οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου οδηγούν σε αύξηση κερδών. Οι Αμερικανοί μεταφορείς πιέζονται έντονα από τους επενδυτές τους.

Η Delta απείλησε πως θα ακυρώσει παραγγελίες αεροσκαφών μετά την απόρριψη μιας πρότασης συμβολαίου από το σωματείο τον Ιούλιο. Ωστόσο πρόσφατα αναβίωσε τις συμφωνίες που είχαν γίνει με τις Boeing και Embraer, αν και περιλαμβάνουν λιγότερα σκάφη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v