Η Deutsche Bank πουλάει το μερίδιο στην κινεζική Hua Xia Bank

Εφόσον πάρει την έγκριση των αρμόδιων αρχών, η συναλλαγή θα ισχυροποιήσει την κεφαλαιακή θέση της Deutsche Bank και θα της επιτρέψει να εφαρμόσει τη στρατηγική της. Το μερίδιο θα πωληθεί για 23 με 25,7 δισ. γουάν, ανάλογα με τις ισοτιμίες.

Η Deutsche Bank πουλάει το μερίδιο στην κινεζική Hua Xia Bank

Η Deutsche Bank συμφώνησε να πουλήσει ολόκληρο το μερίδιο που κατέχει στην κινεζική τράπεζα Hua Xia Bank, όπως ανακοίνωσε σήμερα.

Σύμφωνα με το MarketWatch, η γερμανική τράπεζα πρόκειται να πουλήσει το μερίδιο 19,99% στην PICC Property and Casualty, ένα βραχίονα κινέζικης ασφαλιστικής εταιρίας, για 23 έως 25,7 δισ. γουάν, ανάλογα με τις συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Η τράπεζα ανακοίνωσε πως αν η συναλλαγή πάρει την έγκριση των αρχών, θα έχει ένα «θετικό οικονομικό αντίκτυπο» και θα βελτιώσει το δείκτη common equity tier 1 ως τα τέλη του Σεπτεμβρίου κατά 30 με 40 μονάδες βάσης.

Η Deutsche Bank αγόρασε για πρώτη φορά ένα μερίδιο στη Hua Xia το 2006 και αύξησε την επένδυσή της ξανά το 2008 και 2011.

«Αυτή η πώληση θα ισχυροποιήσει την κεφαλαιακή θέση της Deutsche Bank και θα έχουμε περαιτέρω πρόοδο στην εφαρμογή της στρατηγικής μας», τόνισε ο ανώτατος επικεφαλής σε οικονομικά θέματα, Marcus Schenck.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v