Iσραήλ: Η κεντρική τράπεζα κράτησε το επιτόκιο στο 0,1%

Το τμήμα οικονομικών ερευνών της κεντρικής τράπεζας προέβλεψε ότι το επιτόκιο θα αυξηθεί στο 0,25% την επόμενη χρονιά. Παράλληλα, υποβάθμισε την πρόβλεψη για την ανάπτυξη του 2016 στο 2,8% από 3,3%.

Iσραήλ: Η κεντρική τράπεζα κράτησε το επιτόκιο στο 0,1%

Η Τράπεζα του Ισραήλ άφησε το επιτόκιο κοντά σε μηδενικά επίπεδα για δέκατα διαδοχικό μήνα, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα ότι η νομισματική πολιτική θα παραμείνει επεκτατική για σημαντικό χρονικό διάστημα.

«Η Νομισματική Επιτροπή εκτιμά ότι η νομισματική πολιτική θα παραμείνει επεκτατική για σημαντικό χρονικό διάστημα» ανακοίνωσε η τετραμελής Επιτροπή της κεντρικής τράπεζας, επικαλούμενη τις εξελίξεις στον πληθωρισμό, την παγκόσμια και εγχώρια ανάπτυξη και την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να παρατείνει την νομισματική τόνωση.

Οι 19 οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg είχαν προβλέψει ότι το επιτόκιο θα παραμείνει σταθερό στο 0,1%.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, το τμήμα οικονομικών ερευνών της κεντρικής τράπεζας προέβλεψε ότι το επιτόκιο θα αυξηθεί στο 0,25% την επόμενη χρονιά. Παράλληλα, υποβάθμισε την πρόβλεψη για την ανάπτυξη του 2016 στο 2,8% από 3,3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v