Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Commerzbank: Διεκδικεί $1,9 δισ. από αμερικάνικες τράπεζες

Η γερμανική τράπεζα ισχυρίζεται ότι οι τέσσερις τράπεζες παραβίασαν συμβατικές υποχρεώσεις σε συμφωνίες για την διαχείριση στεγατικών δανείων τα οποία αγόρασε από το 2005 ως το 2007. Μήνυση και κατά αμερικάνικης μονάδας της Deutsche Bank.

Commerzbank: Διεκδικεί $1,9 δισ. από αμερικάνικες τράπεζες

Η γερμανική Commerzbank θα μηνύσει τέσσερις τράπεζες στις ΗΠΑ σε μια προσπάθεια να τις καταστήσει υπόλογες για ζημίες$1,9 δισ. από «τοξικά» στεγαστικά δάνεια.

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που έχει δει η WSJ, η γερμανική τράπεζα ισχυρίζεται ότι οι τέσσερις τράπεζες – η Deutsche Bank Νational Trust, η Bank of New York Mellon, η Wells Fargo και η HSBC Bank USA – δεν κατάφεραν να εποπτεύσουν τις απώλειες σε στεγαστικά δάνεια που διαχειρίζονταν εκ μέρους της Commerzbank.

Σε κάθε μια από τις τέσσερις μηνύσεις, η Commerzbank κατηγορεί την τράπεζα για παραβίαση «συμβατικών και διαχειριστικών υποχρεώσεων».

Η Commerzbank αγόρασε τα στεγαστικά δάνεια από το 2005 ως το 2007.

Το συνολικό ποσό που προσπαθεί να ανακτήσει από τις τέσσερις τράπεζες ανέρχεται στα $1,9 δισ. Από αυτά, η Commerzbank ισχυρίζεται ότι έχασε περίπου 640 όταν χρησιμοποίησε την Deutsche Bank National Trust ως διαχειριστεί.

Διεκδικεί το ακόμα μεγαλύτερο ποσό των $750 εκατ. από την BNY Mellon και $290 εκατ. και $240 εκατ. από τις Wells Fargo και HSBC Bank USA αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v