Schmidt (Google): Η Βρετανία στην κορυφή του παγκόσμιου ηλεκτρονικού εμπορίου

Το «σωστό ρυθμιστικό πλαίσιο» της Βρετανίας της επιτρέπει να οικοδομεί εταιρίες εκατοντάδων δισεκατομμυρίων. Στο χρόνο που οι Αμερικανοί φτιάχνουν μικρές startups, η Ευρώπη οικοδομεί μια κοινή ψηφιακή αγορά για τα προϊόντα των ΗΠΑ.

Schmidt (Google): Η Βρετανία στην κορυφή του παγκόσμιου ηλεκτρονικού εμπορίου

Το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται στην πρώτη γραμμή σε ό,τι αφορά στο ηλεκτρονικό εμπόριο και όχι οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπως υποστήριξε ο Eric Schmidt, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Google και εκτελεστικός πρόεδρος της Alphabet, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC Radio 4.

Σύμφωνα με το CNBC, το στέλεχος τόνισε πως δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να σταματήσει τη χώρα από την οικοδόμηση «εταιριών εκατοντάδων δισεκατομμυρίων στερλινών», αφού έχει «το σωστό ρυθμιστικό περιβάλλον».

Αν και ο Schmidt πιστεύει πως το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να διαπρέψει, παραδέχθηκε πως υπάρχει μια «ευρέως πολυσυζητημένη» άποψη πως οι Βρετανοί επιχειρηματίες συχνά πουλάνε τις εταιρίες τους πιο νωρίς απ' ότι οι Αμερικανοί. Αν κάποιος έχει «ισχυρή ανάπτυξη», πιθανότατα είναι καλύτερα να περιμένει πριν πουλήσει, πρόσθεσε.

Πάντως, ο Eric Schmidt δεν περιορίστηκε στη Βρετανία. Στην πραγματικότητα πιστεύει ότι ολόκληρη η ήπειρος δεν αντιμετωπίζει εμπόδια στο να δημιουργήσει μια «εταιρία ευρωπαϊκής κλίμακας που θα είναι μεγαλύτερη από μια εταιρία αμερικανικής κλίμακας». «Η Ευρώπη προωθεί μια ευρωπαϊκή ψηφιακή κοινή αγορά και στο χρονικό πλαίσιο στο οποίο εσείς φτιάχνετε μια μικρή startup, οι Ευρωπαίοι θα βρουν ένα τρόπο να οικοδομήσουν μια κοινή ψηφιακή αγορά για τα προϊόντα σας», τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v