Η Microsoft θα προειδοποιεί τους χρήστες για απόπειρες κυβερνητικών χάκινγκ

Η εταιρία επεκτείνει τις διαδικασίες ενημέρωσης των χρηστών όταν κάποιος λογαριασμός έχει στοχοποιηθεί. Τονίζει πως συγκεκριμένα οι επιθέσεις που στηρίζονται από το κράτος είναι πιο εκλεπτυσμένες και πιο συνεχείς.

Η Microsoft θα προειδοποιεί τους χρήστες για απόπειρες κυβερνητικών χάκινγκ

Η Microsoft ανακοίνωσε πως θα ενημερώνει τους χρήστες των υπηρεσιών της ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και cloud, όταν εκείνοι θα έχουν στοχοποιηθεί από χάκερς που στηρίζονται από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η πολιτική αυτή αποτελεί επέκταση των διαδικασιών κατά τις οποίες η Microsoft ενημερώνει τους χρήστες όταν θεωρεί πως ένας λογαριασμός έχει γίνει στόχος ή έχει προσβληθεί από τρίτο μέρος, όπως ανέφερε ο εταιρικός αντιπρόεδρος Scott Charney σε ανάρτηση μπλογκ την Τετάρτη.

«Κάνουμε αυτό το επιπρόσθετο βήμα του να σας το γνωστοποιούμε συγκεκριμένα όταν έχουμε ενδείξεις ότι ο επιτιθέμενος μπορεί να υποστηρίζεται από το κράτος, γιατί είναι πιθανό η επίθεση να είναι πιο εκλεπτυσμένη και πιο συνεχής σε σχέση με επιθέσεις από εγκληματίες του κυβερνοχώρου και άλλους», επεσήμανε στην ανάρτησή του ο Charney, προσθέτοντας πάντως ότι «δε σχεδιάζουμε να παρέχουμε λεπτομερείς ή συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με τους επιτιθέμενους ή τις μεθόδους τους».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v