Orange και Bouygues επιβεβαιώνουν ότι διαπραγματεύονται συγχώνευση

Οι διαπραγματεύσεις είναι σε πρώιμο στάδιο, ενώ δεν είναι γνωστή η ενδεχόμενη αξία της συναλλαγής. Γαλλικό έντυπο, πάντως, αναφέρει ότι η Orange ετοιμάζει προσφορά 10 δισ. ευρώ, οκτώ σε μετοχές και δύο σε μετρητά για την Bouygues Telecom.

Orange και Bouygues επιβεβαιώνουν ότι διαπραγματεύονται συγχώνευση

Ο γαλλικός όμιλος τηλεπικοινωνιών, Orange, επιβεβαίωσε πως βρίσκεται σε πρώιμες διαπραγματεύσεις για την αγορά περιουσιακών στοιχείων που σχετίζονται με το πεδίο του, από τον όμιλο Bouygues που δραστηριοποιείται σε μια σειρά τομείς, από τις κατασκευές μέχρι τα μέσα ενημέρωσης. Όπως αναφέρει το MarketWatch, πρόκειται για την πιο πρόσφατη κίνηση προς την ενοποίηση των γαλλικών τομέων ευρυζωνικότητας και κινητής τηλεφωνίας.

Οι δύο γαλλικές εταιρίες επιβεβαίωσαν σήμερα το γεγονός πως οι διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη, ενώ πρόσθεσαν ότι έχουν υπογράψει σύμφωνο εμπιστευτικότητας. Η Orange τόνισε ότι οι συζητήσεις δεν περιορίζονται από συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο ή μια προκαθορισμένη έκβαση. Επιπλέον, καμία από τις εταιρίες δεν ανέφερε κάποια τιμή για τη συμφωνία, που το δημοσίευμα εκτιμά πως θα αποτελέσει συναλλαγή πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ.

Πάντως, η εβδομαδιαία γαλλική εφημερίδα Le Journal du Dimanche ανέφερε σε ρεπορτάζ της την Κυριακή πως η Orange ετοιμάζει μια προσφορά 10 δισ. ευρώ προς την Bouygues Telecom, υποστηρίζοντας ότι ο πρώην κρατικός φορέας θα πληρώσει οκτώ δισ. σε μετοχές και άλλα δύο σε μετρητά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v