Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι 5 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου έχασαν 8,7 δισ. στο sell-off της Δευτέρας

Η αδύναμη δραστηριότητα των εργοστασίων στην Κίνα και οι ανανεωμένες εντάσεις μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ιράν πυροδότησαν τη Δευτέρα ένα sell-off που κόστισε στους 400 πλουσιότερους του κόσμου 82,4 δισ. δολάρια.

Οι 5 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου έχασαν 8,7 δισ. στο sell-off της Δευτέρας

Το sell-off μετοχών που πυροδοτήθηκε παγκοσμίως τη Δευτέρα από τα αδύναμα δεδομένα για τη δραστηριότητα των εργοστασίων στην Κίνα και μια αναζωπύρωση των εντάσεων μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ιράν είχε σαν αποτέλεσμα, οι πέντε πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο να χάσουν συνολικά 8,7 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με το Bloomberg και τον Bloomberg Billionaires Index, στον ιδρυτή της Amazon, Jeff Bezos, αντιστοιχεί η μεγαλύτερη ζημία, αφού έχασε 3,7 δισ. δολάρια καθώς ο μεγαλύτερος ηλεκτρονικός έμπορος λιανικής έπεσε κατά 5,8%. Η καθαρή αξία του είναι τώρα 56 δισ. δολάρια.

Η αξία του Ισπανού Amancio Ortega έπεσε κατά 2,5 δισ. σε 70,4 δισ. δολάρια, αφού η Inditex, η μεγαλύτερη εταιρία λιανικής πώλησης ενδυμάτων, έπεσε κατά 3,5%.

Ο διευθύνων σύμβουλος Warren Buffett, ο Μεξικανός Carlos Slim και ο ιδρυτής της Microsoft, Bill Gates -ο πλουσιότερες άνθρωπος στον πλανήτη- έχασαν συνολικά 2,5 δισ.

Μεγαλύτερος κερδισμένος ήταν ο ακτιβιστής επενδυτής Carl Icahn, του οποίου η καθαρή αξία αυξήθηκε κατά 210,4 εκατ. και εκτοξεύτηκε στα 20,1 δισ. δολάρια.

Ο Bloomberg Billionaires Index είναι μια κατάταξη που ενημερώνεται σε ημερήσια βάση και παρακολουθεί τους 400 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, οι οποίοι τη Δευτέρα έχασαν συνολικά 82,4 δισ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v