Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όσμπορν: Η βρετανική οικονομία κινδυνεύει από ένα «επικίνδυνο κοκτέιλ»

Η Κίνα, τα εμπορεύματα, τα προβλήματα στις αναδυόμενες αγορές και η κατάσταση στη Μέση Ανατολή σχηματίζουν ένα «κοκτέιλ» κινδύνων στο οποίο εστιάζει ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών.

Όσμπορν: Η βρετανική οικονομία κινδυνεύει από ένα «επικίνδυνο κοκτέιλ»

Για ένα «επικίνδυνο κοκτέιλ» παγκόσμιων κινδύνων που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη βρετανική οικονομία που αυτή τη στιγμή ισχυροποιείται, κάνει λόγο ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Τζορτζ Όσμπορν.

Σύμφωνα με το CNBC, ο Βρετανός υπουργός εστιάζει στην επιβράδυνση της Κίνας, στην πτώση στις τιμές των εμπορευμάτων και στα πολιτικά προβλήματα στις αναδυόμενες αγορές, ως πιθανές αιτίες «πόνου» για τη βρετανική ανάπτυξη το 2016.

«Οποιοσδήποτε πιστεύει πως τα έχουμε καταφέρει» σε ό,τι αφορά στη βρετανική οικονομία, κάνει σοβαρό λάθος, αναφέρει ομιλία που πρόκειται να δώσει ο υπουργός ενώπιον επιχειρηματικών ηγετών στο Κάρντιφ της Ουαλίας. Όπως τονίζει, «το 2016 είναι το έτος κατά το οποίο μπορούμε να δουλέψουμε και να κάνουμε τις αλλαγές με διάρκεια που η χώρα χρειάζεται τόσο απελπισμένα».

Η κινεζική επιβράδυνση, αλλά και τα προβλήματα σε Βραζιλία και Ρωσία, η πτώση στις τιμές των εμπορευμάτων και ο κίνδυνος της στασιμότητας ή των πολιτικών εξελίξεων στη Μέση Ανατολή, θα αναφερθούν από τον υπουργό Οικονομικών ως πιθανοί κίνδυνοι.

Παράλληλα, αναμένεται ο Osborne να σημειώσει ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πιστεύει πως η παγκόσμια ανάπτυξη ήταν το 2015 η πιο αργή από το 2009 και μετά και ότι αν τα προβλήματα παραμείνουν στις αναδυόμενες αγορές, ή συνεχιστεί η μεταβλητότητα στην αγορά, η παγκόσμια ανάπτυξη του 2016 θα είναι περίπου η ίδια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v