Στα 19,7 δισ. μειώθηκε το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας

Οι εξαγωγές της Γερμανίας αυξήθηκαν κατά 0,4% τον Νοέμβριο και οι εισαγωγές κατά 1,6%. Κατά 0,3% μειώθηκε η βιομηχανική παραγωγή.

Στα 19,7 δισ. μειώθηκε το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας

Ο ρυθμός ανάπτυξης των γερμανικών εισαγωγών ξεπέρασε αυτόν των εξαγωγών τον Νοέμβριο, ενώ η βιομηχανική παραγωγή κατέγραψε απρόσμενη πτώση, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσαν η ομοσπονδιακή στατιστική αρχή και το υπουργείο Οικονομικών της χώρας.

Τα εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία για τις εξαγωγές έδειξαν αύξηση 0,4% τον Νοέμβριο, μετά από πτώση 1,8% τον Οκτώβριο, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 1,6%, περιορίζοντας έτσι το εμπορικό πλεόνασμα στα 19,7 δις. ευρώ, σύμφωνα με τη στατιστική αρχή.

Αναλυτές ανέμεναν ισχυρότερη ανάκαμψη των εξαγωγών, με άνοδο 0,7%, και πιο ισχνή αύξηση των εισαγωγών, κατά 1%.

Εν τω μεταξύ, τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών έδειξαν πως η βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας μειώθηκε κατά 0,3%, καθώς μειώθηκε η δραστηριότητα στον τομέα της μεταποίησης, έναντι ανόδου 0,5% που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, η οικονομική επιβράδυνση στις αναδυόμενες αγορές ευθύνεται κυρίως για τη μείωση της παραγωγής το δ' τρίμηνο, ωστόσο η πρόσφατη αύξηση των παραγγελιών και η άνοδος στον οικοδομικό κλάδο παραπέμπουν σε ανάκαμψη του τομέα τους επόμενους μήνες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v