Στίγκλιτς: Δεν βλέπει «δραματική» επιβράδυνση στην Κίνα

Η οικονομία της Κίνας επιβραδύνεται αλλά όχι με δραματικούς ρυθμούς υποστήριξε ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς σε συνέντευξη του στο Bloomberg. Κακός ο σχεδιασμός των circuit breakers από τις κινεζικές αρχές, τόνισε.

Στίγκλιτς: Δεν βλέπει «δραματική» επιβράδυνση στην Κίνα

Η Κίνα δεν είναι αντιμέτωπη με μια δραματική οικονομική επιβράδυνση δήλωσε σε συνέντευξη του στο Bloombeg o Τζόζεφ Στίγκλιτς, λέγοντας πως η αναταραχή της προηγούμενης εβδομάδας οφείλεται περισσότερο στον κακό σχεδιασμό του μηχανισμού αυτόματης διακοπής των συναλλαγών.

«Υπάρχει πάντα ένα κενό ανάμεσα σε αυτό που συμβαίνει στην πραγματική οικονομία και στις αγορές» ανέφερε ο κ. Στίγκλιτς. «Αυτό που συμβαίνει στην Κίνα είναι σίγουρα μια επιβράδυνση. Είναι μια αργή διαδικασία. Αλλά δεν είναι δραματική» πρόσθεσε.

Ωστόσο, ο νομπελίστας οικονομολόγος ανέφερε πως η έμφαση που δίνει η κινεζική κυβέρνηση σε μεταρρυθμίσεις που προσανατολίζονται στην πλευρά της προσφοράς μπορεί να επισπεύσουν μια βαθύτερη οικονομική κάμψη αν δεν συνοδευτούν από μέτρα για την τόνωση της ζήτησης.

«Η έμφαση σε μέτρα για την προσφορά δεν αντιμετωπίζει αυτό που συμβαίνει στην παγκόσμια οικονομία. Αυτό που συμβαίνει είναι ένα έλλειμμα στην παγκόσμια ζήτηση» υπογράμμισε.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο κ. Στίγκλιτς υποστήριξε πως το ταραχώδες ξεκίνημα του 2016 στηρίζει την εκτίμηση του ότι η παγκόσμια οικονομία δεν θα είναι πιο ισχυρή φέτος από ότι το 2015.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v