Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Buiter (Citi): Bλέπει πιθανότητα 35% για Brexit

Οι όροι που θα επιβάλλουν τα υπόλοιπα 27 μέλη της Ε.Ε. για την αποχώρηση της Βρετανίας θα είναι πολύ σκληροί, προειδοποίησε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Citigroup, William Buiter. Πως θα επηρεάσει το δημοψήφισμα ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα.

Buiter (Citi): Bλέπει πιθανότητα 35% για Brexit

Η πιθανότητα οι Βρετανοί να ψηφίζουν υπέρ της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι 35%, σύμφωνα με τον επικεφαλής οικονομολόγο της Citigroup, William Buiter, o οποίος χαρακτήρισε «καταστροφή» ένα ενδεχόμενο Brexit.

Σε δηλώσεις που έκανε στο Δουβλίνο την Δευτέρα, ο κ. Buiter υποστήριξε πως είναι πολύ πιθανό το δημοψήφισμα να διεξαχθεί το καλοκαίρι, προσθέτοντας ότι οι επενδυτές μόλις τώρα αρχίζουν να αναγνωρίζουν τον σοβαρό κίνδυνο ενός Brexit.

Αν η Βρετανία επιλέξει να φύγει από το μπλοκ των 28, η Ε.Ε. θα επιβάλλει σκληρούς όρους, είπε ο ίδιος.

Μια έξοδος θα είναι καταστροφή για την Βρετανία, προειδοποίησε. «Για να αποτρέψουν μια ανάλογη εξέλιξη τα 27 εναπομείναντα μέλη της Ε.Ε. θα κάνουν ένα πολύ σκληρό παζάρι» σημείωσε. «Θα είναι χρόνια καταστροφικής αβεβαιότητας».

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο κ. Buiter σημείωσε πως μια πιθανή τρομοκρατική επίθεση στο Ηνωμένο Βασίλειο πριν από το δημοψήφισμα θα τόνωνε την στήριξη για έξοδο από την Ε.Ε. «Αν το ISIS κάνει ότι και στο Παρίσι σε μια βρετανική πόλη δύο μήνες πριν το δημοψήφισμα, η συναισθηματική αντίδραση θα είναι υπέρ του Brexit, αν και το λογικό συμπέρασμα θα ήταν πως πρέπει να ενισχύσουμε γρήγορα την Ε.Ε.» πρόσθεσε ο κ. Buiter.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v