Lockhart (Fed): Θα συνεχιστούν οι αυξήσεις επιτοκίων το 2016

Η ισχυρή εγχώρια κατανάλωση θα βοηθήσει να αναπτυχθεί η αμερικάνικη οικονομία με ρυθμό 2,5% το 2016, επιτρέποντας στην Fed να συνεχίσει την αύξηση των επιτοκίων, δήλωσε ο αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας Dennis Lockhart.

Lockhart (Fed): Θα συνεχιστούν οι αυξήσεις επιτοκίων το 2016

Οι εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία αποτελούν το μοναδικό καθοδικό ρίσκο για τις προοπτικές της αμερικάνικης οικονομίας, δήλωσε ο αξιωματούχος της Fed, Dennis Lockhart.

«Τα καθοδικά ρίσκα έχουν να κάνουν περισσότερο με την επίδραση του υπόλοιπου κόσμου στην οικονομία μας» σημείωσε ο κ. Lockhart, αναφερόμενος στο πρόσφατο παγκόσμιο sell off στις χρηματιστηριακές αγορές που πυροδοτήθηκε από τις ανησυχίες για την οικονομία της Κίνας.

O ίδιος υποστήριξε σε ομιλία του στην Ατλάντα πως παραμένει αισιόδοξος ότι η ισχυρή εγχώρια κατανάλωση θα βοηθήσει να αναπτυχθεί η αμερικάνικη οικονομία με ρυθμό 2,5% το 2016, επιτρέποντας στην Fed να συνεχίσει την αύξηση των επιτοκίων.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Lockhart επισήμανε ότι η αύξηση των επιτοκίων θα είναι σταδιακή και θα βασιστεί σε ισχυρές ενδείξεις ότι ενισχύεται ο πληθωρισμός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v