Metro: Πτώση 1,5% στις πωλήσεις το α' τρίμηνο

Η αδυναμία του ρωσικού ρουβλίου έναντι του ευρώ επηρέασε τις πωλήσεις της γερμανικής εταιρίας. Η Metro κλείνει και πουλάει καταστήματα, αλλά έχει ανοίξει και 11 νέα. Διατηρεί τη guidance για το 2016 με μικρή αύξηση σε πωλήσεις και τα κέρδη.

Metro: Πτώση 1,5% στις πωλήσεις το α τρίμηνο

Η γερμανική εταιρία λιανικής Metro ανακοίνωσε σήμερα τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του οικονομικού έτους 2016, το οποίο έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, τονίζοντας πως οι πωλήσεις της έπεσαν κατά 1,5% κυρίως λόγω της αδυναμίας του ρωσικού ρουβλίου έναντι του ευρώ. Ωστόσο, η εταιρία διατήρησε τη guidance για το έτος.

Σύμφωνα με το MarketWatch, οι πωλήσεις το πρώτο τρίμηνο έπεσαν σε 17,1 δισ. ευρώ από 17,3 δισ. το ίδιο διάστημα του προηγούμενου έτους. Η μείωση επιβεβαίωσε τις προσδοκίες των αναλυτών, που είχαν κάνει λόγο για 17,1 δισ.

Οι πωλήσεις υποχώρησαν 0,1% έπειτα από προσαρμογές που σχετίζονται με το νόμισμα, ενώ οι πωλήσεις like-for-like αυξήθηκαν κατά 0,1%. Μόνο στη Γερμανία, οι πωλήσεις like-for-like εμφάνισαν αύξηση 2,1%.

Κατά τη διάρκεια του τριμήνου η Metro έκλεισε τρία καταστήματα της καταναλωτικής της επιχείρησης ηλεκτρονικών ειδών, ενώ δύο από τα τρία ήταν στη Ρωσία. Επιπλέον, ολοκλήρωσε την πώληση 19 καταστημάτων της βιετναμέζικης επιχείρησης Cash & Carry, γεγονός που θα τονώσει τα κέρδη προ φόρων του πρώτου τριμήνου κατά περισσότερα από 400 εκατ. ευρώ. Τέλος, η εταιρία άνοιξε 11 νέα καταστήματα.

Για το οικονομικό έτος 2016, η Metro επιβεβαίωσε τη guidance με μια ελαφριά αύξηση στις προσαρμοσμένες πωλήσεις βάσει νομισμάτων και στα κέρδη προ τόκων και φόρων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v