Η UBS προτιμά ευρωπαϊκές και ιαπωνικές μετοχές

Η στήριξη των κεντρικών τραπεζών και η προοπτική για ανάπτυξη κερδών, καθιστούν τις μετοχές της Ευρώπης και της Ιαπωνίας πιο ελκυστικές. Οι αμερικανικές είναι πιο ακριβές και επηρεάζονται από τις τιμές στην ενέργεια και το ισχυρό δολάριο.

Η UBS προτιμά ευρωπαϊκές και ιαπωνικές μετοχές

Οι ευρωπαϊκές και ιαπωνικές μετοχές αποτελούν πιο ελκυστική επιλογή σε σχέση με εκείνες της Βρετανίας και των αναδυόμενων αγορών, υποστήριξε ο Mark Haefele, επικεφαλής στις επενδύσεις παγκοσμίως, στο τμήμα διαχείρισης πλούτου της UBS.

«Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι φέτος οι μετοχές στις ανεπτυγμένες χώρες μπορεί να είναι υψηλότερα στο τέλος του χρόνου», ανέφερε το στέλεχος σύμφωνα με το CNBC. Ωστόσο παρατήρησε ότι η μεταβλητότητα στις αγορές από την αρχή του χρόνου, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο αυτή την πρόβλεψη μέσα στους επόμενους έξι μήνες.

«Είμαστε αισιόδοξοι για τις ιαπωνικές και ευρωπαϊκές μετοχές, όπου ακόμη υπάρχει η στήριξη της κεντρικής τράπεζας και ανάπτυξη κερδών», ανέφερε ο ειδικός.

Στην έκθεση της για τις προοπτικές του 2016, η UBS προέβλεψε μια ανάπτυξη κερδών της τάξης του οκτώ με 12% στην Ευρώπη, τους επόμενους 12 μήνες. Αυτό οδηγεί επίσης μια προτίμηση στα ευρωπαϊκά ομόλογα υψηλής απόδοσης, έναντι εκείνων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πάντως, η τράπεζα δεν είναι συνολικά θετική για τις ανεπτυγμένες αγορές: «Οι αμερικανικές μετοχές είναι ακόμη ένα είδος ακρογωνιαίου λίθου για τις μετοχές παγκοσμίως. Δεν περιμένουμε ότι πολλές θα πάνε καλά αν οι μετοχές των ΗΠΑ έχουν μια πραγματικά κακή χρονιά. Από εκεί και πέρα, βάσει αποτίμησης, η αμερικανική πλευρά είναι λίγο ακριβή και παρότι πιστεύουμε πως όλη αυτή η διαφοροποίηση στις τιμές ενέργειας αντιμετωπίζεται, αυτό και το ισχυρό δολάριο μπορεί να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στα αμερικανικά κέρδη φέτος», εξήγησε ο Haefele.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v