Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η General Electric περικόπτει 6.500 θέσεις εργασίας στην Ευρώπη

Η εταιρία ανέφερε πως θα πραγματοποιηθούν 765 απολύσεις στη Γαλλία και 1.700 στη Γερμανία. Η General Electric έχει δεσμευθεί στη γαλλική κυβέρνηση πως θα αντικαταστήσει τις θέσεις που θα χαθούν στη χώρα και θα δημιουργήσει άλλες 1.000.

Η General Electric περικόπτει 6.500 θέσεις εργασίας στην Ευρώπη

Η General Electric σχεδιάζει να προχωρήσει σε 6.500 απολύσεις στην Ευρώπη, καθώς ενσωματώνει τις μονάδες ενέργειας της Alstom στις επιχειρήσεις της.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Renaud Petitjean, εκπρόσωπος της εταιρίας, ανέφερε σήμερα πως οι περικοπές περιλαμβάνουν 765 θέσεις στη Γαλλία και 1.700 στη Γερμανία.

Η GE έκλεισε την απόκτηση των επιχειρήσεων ενέργειας της Alstom τον Νοέμβριο, για 8,5 δισ. ευρώ. Η κίνηση αυτή επεκτείνει τις προσοδοφόρες επιχειρήσεις της εταιρίας, ενώ μεταξύ άλλων προσθέτει κοινοπραξίες στις επιχειρήσεις ανανεώσιμης ενέργειας και μετάδοσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Η εταιρία υποσχέθηκε να δημιουργήσει 1.000 νέες θέσεις εργασίας στη Γαλλία, προκειμένου να εξασφαλίσει κυβερνητική στήριξη για τη συμφωνία.

«Κάθε θέση εργασίας που πιθανώς θα επηρεαστεί στη Γαλλία, θα πρέπει να αντικατασταθεί στο τέλος της περιόδου», τόνισε ο Petitjean. «Αυτές οι θέσεις, αν τις ακυρώσουμε, θα πρέπει να επαναδημιουργηθούν επιπρόσθετα των 1.000 που έχουμε υποσχεθεί να δημιουργήσουμε», πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v