Ericsson και Huawei επεκτείνουν τη συνεργασία τους

Οι δύο εταιρίες επεκτείνουν τη συμφωνία βάσει της οποίας μπορούν να χρησιμοποιούν η μία τις πατέντες και την τεχνολογία της άλλης. Η Huawei θα πληρώνει δικαιώματα στην Ericsson, ενώ η δεύτερη περιμένει δικαιώματα και από Apple και Samsung.

Ericsson και Huawei επεκτείνουν τη συνεργασία τους

Οι κατασκευάστριες εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών, Ericsson και Huawei Technologies, συμφώνησαν στην επέκταση ενός παγκόσμιου deal που αφορά στις πατέντες και το οποίο επιτρέπει στις εταιρίες να εφαρμόζουν η μία τις πατέντες της άλλης καθώς και την τεχνολογία τους.

Σύμφωνα με το MarketWatch, στο πλαίσιο της ανανεωμένης συμφωνίας, η Huawei θα πληρώνει από το τρέχον έτος δικαιώματα στην Ericsson βάσει των πωλήσεών της. Από εκεί και πέρα, οι δύο εταιρίες ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους πως περαιτέρω λεπτομέρειες είναι απόρρητες.

Η Ericsson εξακολουθεί να αναμένει έσοδα από δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, μεταξύ 13 και 14 δισ. σουηδικών κορωνών (1,52 δισ. δολάρια) για το 2015, από 9,9 δισ. κορώνες το 2014. Όπως τόνισε, επενδύει περίπου 30 δισ. κορώνες το χρόνο σε έρευνα και ανάπτυξη.

Μόλις πριν τα Χριστούγεννα, η Ericsson κατάφερε να βάλει τέλος σε μια διαμάχη με την Apple που κράτησε σχεδόν ένα χρόνο, με μια συμφωνία βάσει της οποίας η Apple θα πληρώσει στην Ericsson ένα άγνωστο χρηματικό ποσό για μια υπόθεση που αφορά σε πατέντες, καθώς και δικαιώματα για πάνω από επτά χρόνια. Νωρίτερα το 2015, η εταιρία έφτασε και σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Samsung.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v