UBS: Yποβάθμισε την πρόβλεψη για το αργό το 2016

Το πρόσφατο selloff έχει επηρεάσει τις επενδυτικές τράπεζες που μειώνουν τις εκτιμήσεις τους για την τιμή του αργού το 2016. Η UBS προβλέπει ότι θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα 40 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent θα βρεθεί στα 42,50 δολάρια.

UBS: Yποβάθμισε την πρόβλεψη για το αργό το 2016

Η UBS προχώρησε σήμερα σε μείωση της πρόβλεψής της για την τιμή του αργού το 2016, ενώ οι περισσότερες επενδυτικές τράπεζες είναι πλέον πιο αρνητικές σχετικά με το εμπόρευμα μετά το πρόσφατο selloff.

Σύμφωνα με το MarketWatch, σε έκθεση που συντάχθηκε στις 13 Ιανουαρίου αλλά δημοσιεύθηκε σήμερα, η τράπεζα αναφέρει πως αναμένει η τιμή του αργού να κυμανθεί περίπου στα 40 δολάρια το βαρέλι το 2016, έναντι προηγούμενης εκτίμησής της για 52,50 δολάρια.

Για το Brent, η τράπεζα μείωσε την πρόβλεψή στα 42,50 δολάρια από 57,50.

«Βραχυπρόθεσμα, η αγορά παραμένει κορεσμένη και περιμένουμε πως τα παγκόσμια αποθέματα θα συνεχίσουν να αυξάνονται μέχρι το τρίτο τρίμηνο του 2016, ελαττώνοντας οποιαδήποτε πιθανότητα για ανάκαμψη της τιμής», τόνισαν οι αναλυτές στο κείμενό τους.

Η αναθεώρηση της UBS έρχεται μόλις δύο ημέρες αφού η Barclays μείωσε τη δική της εκτίμηση για το 2016, σε 37 δολάρια το βαρέλι. Η Bank of America Merrill Lynch υποβάθμισε τη Δευτέρα την πρόβλεψή της σε 45 δολάρια, ενώ η Morgan Stanley επανέλαβε την ιδέα πως το αργό θα μπορούσε να πέσει μέχρι και στα 20 δολάρια το βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v