Η Βρετανία ενέκρινε την αγορά της κοινοπραξίας EE από τη BT

Η αρμόδια αρχή ενέκρινε την αγορά της κοινοπραξίας των Deutsche Telekom και Orange από την British Telecom, διότι οι δύο εταιρίες δραστηριοποιούνται σε διαφορετικές αγορές και η συγχώνευση δεν επηρεάζει σημαντικά τον ανταγωνισμό.

Η Βρετανία ενέκρινε την αγορά της κοινοπραξίας EE από τη BT

Η βρετανική Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών (Competition and Markets Authority - CMA) ενέκρινε επισήμως την αγορά αξίας 12,5 δισ. στερλινών (18 δισ. δολάρια) της βρετανικής κοινοπραξίας των Deutsche Telekom και Orange, EE, από το BT Group.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η αρμόδια αρχή είχε δώσει μια προκαταρκτική έγκριση στη συμφωνία τον περασμένο Οκτώβριο. Η CMA ανέφερε πως η συγχώνευση δεν αναμένεται να οδηγήσει σε ουσιαστικό περιορισμό του ανταγωνισμού σε οποιαδήποτε βρετανική αγορά, αφού οι δύο επιχειρήσεις λειτουργούν σε διαφορετικές αγορές.

Η BT εστιάζει στην παροχή υπηρεσιών τηλεφώνου, ευρυζωνικότητας και τηλεόρασης επί πληρωμή, ενώ η EE δραστηριοποιείται στην κινητή τηλεφωνία.

«Η αγορά υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας λιανικής στη Βρετανία είναι ανταγωνιστική, με τέσσερις κύριους παρόχους κινητής και έναν σημαντικό αριθμό μικρότερων φορέων», επεσήμανε ο John Wotton, πρόεδρος της αρχής.

«Καθώς η BT είναι μικρότερος φορέας στην κινητή, είναι απίθανο η συγχώνευση να επηρεάσει σημαντικά. Παρομοίως, η EE αποτελεί μόνο έναν μικρό παίκτη στην ευρυζωνικότητα λιανικής, επομένως πάλι είναι απίθανο η συγχώνευση να επηρεάσει σημαντικά αυτή την αγορά», πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v