Ο διευθύνων σύμβουλος της Home24, Domenico Cipolla, υποστήριξε πως η κίνηση της Ikea να τονώσει το ηλεκτρονικό της κατάστημα θα ενισχύσει και τη δική του επιχείρηση, κάνοντας τους πελάτες πιο άνετους με την αγορά επίπλων μέσω διαδικτύου.
Σύμφωνα με το Bloomberg, η Ikea ανέφερε τον περασμένο μήνα πως αναμένει πως θα κερδίζει ένα 10% των πωλήσεών της από το διαδίκτυο μέχρι το 2020, από 3% που είναι τώρα. «Οι δυνατότητες από τις ηλεκτρονικές πωλήσεις επίπλων δεν έχουν ούτε κατά διάνοια εξερευνηθεί», ανέφερε ο Cipolla, προσθέτοντας πως «αν η Ikea επιθυμεί να γίνει πιο ενεργή στο διαδίκτυο, τότε είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτό θα μας βοηθήσει».
Αν και στο παρελθόν οι παραδοσιακές εταιρίες επίπλων λιανικής βασίζονταν σε καταναλωτές που συγκέντρωναν προϊόντα από αποθήκες και τα συναρμολογούσαν, τώρα οι πωλήσεις από το διαδίκτυο επεκτείνονται σε πολλές αγορές στον κόσμο. Στη Γερμανία αυξήθηκαν στο 6% των συνολικών εσόδων 32,6 δισ. ευρώ πέρυσι, από 4% το 2014.