Η Total αναμένει αδύναμα κέρδη λόγω της βουτιάς στο πετρέλαιο

Απώλεια λίγο παραπάνω από 20% αναμένει ο CEO της εταιρίας για το 2015. Η Total εμφάνισε πτώση 20% στα προσαρμοσμένα κέρδη κατά τα τρία πρώτα τρίμηνα του έτους, ενώ έχει πάρει μέτρα για να μειώσει τον αντίκτυπο της τιμής στα κέρδη της.

Η Total αναμένει αδύναμα κέρδη λόγω της βουτιάς στο πετρέλαιο

Η γαλλική εταιρία πετρελαίου Total αναμένεται να ανακοινώσει μια πτώση 20% στα καθαρά της κέρδη για το 2015 λόγω της κατάρρευσης τιμών, όπως εκτίμησε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος Patrick Pouyanné.

«Τα κέρδη μας πέφτουν. Θα πέσουν λίγο παραπάνω από 20% ενώ οι τιμές του πετρελαίου πέφτουν 50%», ανέφερε ο CEO σε ραδιοφωνική συνέντευξή του, σύμφωνα με το MarketWatch.

Τα σχόλια του διευθύνοντος συμβούλου έρχονται πριν την ανακοίνωση των ετήσιων αποτελεσμάτων του κολοσσού στον τομέα της ενέργειας, στις 11 Φεβρουαρίου.

Από τα τέλη του 2014 και μετά, οπότε άρχισε να πέφτει η τιμή του καυσίμου, η Total έχει περικόψει τα λειτουργικά της κόστη και την κεφαλαιουχική δαπάνη, ενώ ταυτόχρονα έχει τονώσει την παραγωγή πετρελαίου, προκειμένου να μετριάσει τον αντίκτυπο των πιο αδύναμων τιμών στα κέρδη της.

Η εταιρία εμφάνισε μια πτώση της τάξης του 20% στα προσαρμοσμένα της κέρδη κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων τριμήνων του περασμένου έτους.

Ο Pouyanné ανέφερε επιπλέον πως αναμένει η τιμή του πετρελαίου τελικά να ανέβει, αν και δεν ξέρει πότε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v