Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Tiffany μειώνει guidance και προσωπικό λόγω αδύναμης εορταστικής περιόδου

Η εταιρία πολυτελών κοσμημάτων τόνισε πως οι αβέβαιες συνθήκες περιορίζουν την καταναλωτική δαπάνη. Εμφάνισε πτώση 3% στις πωλήσεις παγκοσμίως την περίοδο των εορτών. Αναμένει μείωση 10% στα προσαρμοσμένα κέρδη για το έτος.

Η Tiffany μειώνει guidance και προσωπικό λόγω αδύναμης εορταστικής περιόδου

Η Tiffany ανακοίνωσε σήμερα πως οι πωλήσεις κατά την περίοδο των εορτών ελαττώθηκαν, γεγονός που αναγκάζει την εταιρία πολυτελών κοσμημάτων να μειώσει το προσωπικό της και να περικόψει την προοπτική για το οικονομικό έτος που λήγει την 31η Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με το MarketWatch, η εταιρία με έδρα την Νέα Υόρκη ανέφερε πως «οι δύσκολες και αβέβαιες διεθνείς συνθήκες» έχουν οδηγήσει σε περιορισμένη καταναλωτική δαπάνη και ένα ισχυρότερο δολάριο εξακολουθεί θα πλήττει την δαπάνη των ξένων τουριστών.

Κατά τη διάρκεια της κρίσιμης περιόδου των εορτών, η Tiffany ανακοίνωσε μια πτώση 3% στις πωλήσεις παγκοσμίως και μια μείωση 5% στις πωλήσεις σε καταστήματα που είναι ανοικτά τουλάχιστον ένα χρόνο.

Μετά την απογοητευτική περίοδο, η εταιρία μείωσε την πρόβλεψή της για το έτος. Όπως εκτίμησε, τα προσαρμοσμένα κέρδη θα μειωθούν περίπου κατά 10% και η guidance μεταφράζεται σε 3,78 δολάρια ανά μετοχή, έναντι μιας πρόβλεψης των αναλυτών για 3,88 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v