Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι συναντήθηκε την Τετάρτη με τον υπουργό Οικονομικών Πιερ Κάρλο Παντοάν και τους επικεφαλής της Τράπεζας της Ιταλίας για να συζητήσουν την κατάσταση του τραπεζικού τομέα της χώρας.
Πηγή από το γραφείο του κ. Ρέντσι ανέφερε στο Reuters πως οι ιταλικές αρχές είναι βέβαιες ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί και θα ληφθούν στο μέλλον θα βοηθήσουν ορισμένες τράπεζες να συγχωνευτούν, λέγοντας πως η εξυγίανση αυτή είναι «απαραίτητα περισσότερο από ποτέ».
Τα μέτρα θα βοηθήσουν επίσης τα τραπεζικά ιδρύματα να διαχειριστούν το πρόβλημα των κόκκινων δανείων με «πιο γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο».
«Η πρόσφατη χρηματοοικονομική αναταραχή παρακολουθείται από τις αρμόδιες αρχές», σημείωσε η πηγή.
Σε δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντηση ο κ. Παντοάν ανέφερε πως η συνεχιζόμενη αναταραχή στην ιταλική χρηματιστηριακή αγορά αντανακλά την πολιτική και οικονομική αστάθεια στο εξωτερικό, προσθέτοντας ότι το οικονομικό σύστημα της Ιταλίας παραμένει στέρεο.
«Η Ιταλία συνεχίζει να αναπτύσσεται και θεωρείται ένα ελκυστικό μέρος για να επενδύσει κανείς», ανέφερε ο κ. Παντοάν.
Οι ιταλικές τράπεζες έχουν καταγράψει απώλειες περίπου 20% φέτος, με τους επενδυτές να δείχνουν ιδιαίτερα ανήσυχοι για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των 200 περίπου δισ. ευρώ.