Ο Jerome Kerviel ζητά νέα δίκη

Ο trader επιδιώκει αναβολή της δίκης για τις απώλειες της Societe Generale και ζητά νέα ποινική δίκη. Έχει κριθεί ένοχος για κατάχρηση της εμπιστοσύνης της τράπεζας, πλαστοποίηση εγγράφων και εισαγωγή ψευδών στοιχείων στα συστήματα.

Ο Jerome Kerviel ζητά νέα δίκη

Ο Jerome Kerviel επιδιώκει μια αναβολή της γαλλικής δίκης που θα εξετάσει το αν είναι υπεύθυνος για μια απώλεια 4,9 δισ. ευρώ για την Societe Generale, από trading πριν από οκτώ χρόνια, μέχρι το ποινικό δικαστήριο να αποφανθεί σχετικά με μια επαναληπτική δίκη του κακού trader.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο David Koubbi, συνήγορος του Kerviel, ανέφερε πως η καθυστέρηση αυτή θα επιτρέψει στη δικαιοσύνη να αποφασίσει «ψύχραιμα». Στο μεταξύ το δικαστήριο ανακοίνωσε πως θα αποφασίσει στις 29 Ιανουαρίου για το αν θα αναβληθεί η δίκη.

Σε ξεχωριστή διαδικασία, ο Koubbi ζήτησε μια νέα ποινική δίκη και το γαλλικό δικαστήριο πρόκειται να αποφασίσει γι' αυτό το θέμα στις 21 Μαρτίου.

«Έπειτα από αυτό, αν θεωρηθεί ένοχος –διότι αυτή είναι η σειρά με την οποία πάνε τα πράγματα σε τέτοιες περιπτώσεις- το δικαστικό σύστημα θα μπορέσει να αποφασίσει ποιες είναι οι ζημιές», επεσήμανε ο δικηγόρος σε ό,τι αφορά στις απώλειες της Societe Generale.

Το ανώτατο γαλλικό εφετείο της Γαλλίας απεφάνθη το 2014 πως ο Kerviel είναι ένοχος για κατάχρηση της εμπιστοσύνης της τράπεζας, για πλαστοποίηση εγγράφων και για την εισαγωγή ψευδών δεδομένων στους υπολογιστές, γεγονότα που οδήγησαν σε τεράστιες ζημιές. Ωστόσο, το δικαστήριο δέχθηκε την έφεση του Kerviel που προσβάλει τον ισχυρισμό της τράπεζας ότι εκείνος ήταν πλήρως υπεύθυνος για τις απώλειες από τη θέση του ως trader. Το εφετείο των Βερσαλλιών επρόκειτο να εξετάσει αυτό το ζήτημα από τις 20 μέχρι τις 22 Ιανουαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v