Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Kίνα: Η κεντρική τράπεζα ετοιμάζει δικά της ψηφιακά νομίσματα

Ομάδα ερευνητών που συγκροτήθηκε το 2014 θα ξεκινήσει προετοιμασίες για την εισαγωγή ψηφιακών νομισμάτων, ανακοίνωσε η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας. Στόχος η μείωση του κόστους της κυκλοφορίας του χρήματος και η μεγαλύτερη διαφάνεια.

Kίνα: Η κεντρική τράπεζα ετοιμάζει δικά της ψηφιακά νομίσματα

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας θέλει να εισάγει τα δικά της ψηφιακά νομίσματα για να περιορίσει το κόστος κυκλοφορίας του χρήματος και να ελέγξει καλύτερη την προσφορά.

Όπως ανακοίνωσε η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας, μια ομάδα ερευνητών που συγκροτήθηκε το 2014 θα ξεκινήσει προετοιμασίες για την εισαγωγή ψηφιακών νομισμάτων.

«Η ομάδα θα θέσει έναν σαφή στρατηγικό στόχο για την εισαγωγή ψηφιακών νομισμάτων, θα ξεπεράσει βασικά τεχνολογικά εμπόδια και θα επιδιώξει την έγκαιρη εισαγωγή των ψηφιακών νομισμάτων της κεντρικής τράπεζας» σημειώνεται σε ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της τράπεζας.

Όπως μεταδίδει το CNBC, στην ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας τονίζεται ακόμα ότι τα ψηφιακά νομίσματα μπορεί να ενισχύσουν την διαφάνεια των οικονομικών δραστηριοτήτων και να περιορίσουν το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και την φοροαποφυγή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v