Eκκληση Λιού για αναδιάρθρωση χρέους του Πουέρτο Ρίκο

Ο Τζακ Λιού ζήτησε από το Κογκρέσο να προχωρήσει γρήγορα σε νομοθετικές δράσεις που θα επιτρέψουν στο Πουέρτο Ρίκο να αναδιαρθρώσει το χρέος του. Προειδοποίησε ότι χωρίς την βοήθεια των ΗΠΑ το νησί της Καραϊβικής θα αντιμετωπίσει μια δύσκολη και μακρά ανάκαμψη.

Eκκληση Λιού για αναδιάρθρωση χρέους του Πουέρτο Ρίκο

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιού, δήλωσε ότι το Κογκρέσο πρέπει να αναλάβει γρήγορα δράση για να βοηθήσει το Πουέρτο Ρίκο να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση και να αναδιαρθρώσει το χρέος του.

«Μόνο το Κογκρέσο μπορεί να εισάγει τα νομοθετικά μέτρα που είναι αναγκαία για να επιλύσει το Πουέρτο Ρίκο αυτό το πρόβλημα» ανέφερε σε συνέντευξη τύπου που έδωσε κατά την επίσκεψη του στο νησί της Καραϊβικής. «Ο λαός του Πουέρτο Ρίκο θυσιάζεται, αλλά αν η θυσία αυτή δεν συνοδευτεί από μια οργανωμένη αναδιάρθρωση δεν υπάρχει διέξοδος από την αφερεγγυότητα και δυνατότητα επιστροφής στην ανάπτυξη» ανέφερε ο κ. Λιου.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο κ. Λιού επανέλαβε την έκκληση της κυβέρνησης Ομπάμα να παραχωρηθεί στο Πουέρτο Ρίκο η δυνατότητα αναδιάρθρωσης του χρέους, σε συνδυασμό με ανεξάρτητη δημοσιονομική εποπτεία, επιπρόσθετη χρηματοδότηση για την υγεία και κίνητρα για προσλήψεις. Οι Ρεπουμπλικάνοι υποστηρίζουν ότι χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες για την δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.

«Χωρίς δράση από το Κογκρέσο, το Πουέρτο Ρίκο θα αντιμετωπίσει μια μακρά και δύσκολη ανάκαμψη που θα έχει δυσάρεστες συνέπειες για Αμερικανούς πολίτες» τόνισε ο ίδιος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v