Η Merck αποκλείει μεγάλες εξαγορές το 2016

Τα τελευταία 10 χρόνια η εταιρία έχει ανασχηματίσει το χαρτοφυλάκιό της. Ο CEO τόνισε πως δε θα υπάρξουν εξαγορές το '16, με εξαίρεση μικρές συμφωνίες που σχετίζονται με την τεχνολογία. Πάντως παραμένει η ανάγκη για επενδύσεις στην έρευνα.

Η Merck αποκλείει μεγάλες εξαγορές το 2016

Ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής φαρμακευτικής εταιρίας Merck απέκλεισε σήμερα οποιαδήποτε μεγάλη εξαγορά ή συγχώνευση για φέτος, τονίζοντας πως το μεγαλύτερο μέρος του μετασχηματισμού του χαρτοφυλακίου της εταιρίας έχει ολοκληρωθεί.

«Έχουμε τελειώσει προς το παρόν», ανέφερε ο Karl-Ludwig Kley σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNBC στο Νταβός και την οποία επικαλείται το MarketWatch.

Το στέλεχος υπογράμμισε πως δε βλέπει δραστηριότητα εξαγορών και συγχωνεύσεων φέτος, πέραν κάποιων μικρότερων συμφωνιών που σχετίζονται με την τεχνολογία. Ωστόσο, η ανάγκη για συνεργασίες, συμμαχίες και έγκαιρες επενδύσεις στην έρευνα παραμένει αμείωτη, πρόσθεσε.

Η Merck έχει προχωρήσει σε ένα μετασχηματισμό του χαρτοφυλακίου της τα τελευταία 10 χρόνια, κυρίως στους τομείς της βιοτεχνολογίας, των ανθρώπινων επιστημών και των υλών.

Ο CEO του κολοσσού στη φαρμακευτική επεσήμανε πως αποτέλεσε έκπληξη ο αριθμός των συμφωνιών το 2015 και πως πολλές από αυτές οδηγήθηκαν περισσότερο από οικονομικές ανησυχίες και λιγότερο από ανησυχίες που αφορούν στη βιομηχανία. «Θα συνεχίσω να υποστηρίζω πως οι βιομηχανικοί λόγοι για εξαγορές και συγχωνεύσεις είναι πολύ λιγότεροι από τους οικονομικούς λόγους», τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v