ACEA: Ο ευρωπαϊκός τομέας αυτοκινήτων θα επιβραδυνθεί

Οι ανησυχίες για θέματα ασφαλείας και η βραδεία οικονομική δραστηριότητα θα επηρεάσουν τις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη. Οι νέες καταγραφές αναμένεται να αυξηθούν κατά μόλις 2% το 2016.

ACEA: Ο ευρωπαϊκός τομέας αυτοκινήτων θα επιβραδυνθεί

Ο διευθύνων σύμβουλος της Daimler, Dieter Zetsche, προειδοποίησε πως ο ευρωπαϊκός τομέας αυτοκινήτων ετοιμάζεται για σημαντική επιβράδυνση φέτος, δεδομένης της πιο βραδείας οικονομικής δραστηριότητας στην περιοχή των ανησυχιών για θέματα ασφαλείας.

Σύμφωνα με το MarketWatch, μιλώντας ως επικεφαλής της Ένωσης Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA), ο CEO ανέφερε πως η ζήτηση για αυτοκίνητα και ελαφρά φορτηγά είναι απίθανο να είναι όσο εύρωστη ήταν το 2015, οπότε οι καταγραφές νέων επιβατηγών αυτοκινήτων αυξήθηκε κατά 9,3% στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η ACEA αναμένει ο αριθμός των νέων καταγραφών να αυξηθεί κατά μόλις 2% φέτος, σε περίπου 14 εκατ.

«Για το 2016 αναμένουμε μια πιο μέτρια αύξηση στις πωλήσεις τόσο για τα επιβατηγά αυτοκίνητα όσο και για τα εμπορικά οχήματα», υπογράμμισε ο Zetsche. «Η ανάπτυξη στην Ευρώπη απειλείται από την κατάσταση στην ασφάλεια, μεταξύ άλλων», πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v